default-image

Κρήτη: Δίνουν τα όργανα του αγαπημένου τους για άλλες ζωές

Κρήτη
Κρήτη: Δίνουν τα όργανα του αγαπημένου τους για άλλες ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η Κρήτη θρηνεί την απώλεια ενός βρέφους μόλις 6 μηνών το οποίο και κατέληξε ξημερώματα Πέμπτης στο ΠΑΓΝΗ, αισιοδοξία έρχεται να σκορπίσει η είδηση από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο για δωρεά οργάνων ενός 55χρόνου άνδρα που κατέληξε μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι συγγενείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανα του δικού τους ανθρώπους.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης τονίζοντας την ίδια ώρα ωστόσο πρόκειται ως γνωστόν για μία περίπλοκη διαδικασία που θα κρατήσει ώρες.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων  που έχει αναλάβει τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών με το διευθυντή της Μονάδας  του Βενιζελείου να εκτιμά ότι στη διάρκεια της νύχτας θα ξεκινήσει και η επιχείρηση της λήψης και αεροδιακομιδής των οργάνων.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να τονιστεί ότι με τη σπουδαία αυτή κίνηση δωρεάς οργάνων δίνεται  η ευκαιρία να έχουν ελπίδες και να κάνουν όνειρα οι οικογένειες ασθενών σε Ελλάδα και εξωτερικό, που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής για μοσχεύματα, με τη ζωή από σήμερα να τους χαμογελά και πάλι λόγω των δώρων ζωής που θα τους χαρίσει ο 55χρονος .

Στην Κρήτη 54 δότες τα τελευταία 10 χρόνια

Αξίζει πάντως σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Κρήτη βρίσκεται στην 3η θέση σε σχέση με τις μεταμοσχεύσεις από δωρεά οργάνων. Μόνο από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η ζωή χαμογέλασε σε δεκάδες συνανθρώπους μας, από 54 δότες, τα τελευταία 10 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News