Ειδήσεις

Οδηγός έκλεισε την πόρτα αστικού ΚΤΕΛ σε ΑμΕΑ

Καταγγελία ατόμου ΑμΕΑ για άρνηση επιβίβασης του σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ έφτασε στο neakriti.gr.

Καταγγελία ατόμου ΑμΕΑ για άρνηση επιβίβασης του σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ έφτασε στο neakriti.gr.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Μ.Π. το βράδυ της Τρίτης 17 Ιανουαρίου προσπάθησε να επιβιβαστεί από την αφετηρία στο λιμάνι σε λεωφορείο με προορισμό τον Άγιο Σύλλα. Σκοπός του ατόμου ήταν να κατέβει στη στάση Πετσελάκη επί της λεωφ. Κνωσού.

Στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί όμως αντιμετώπισε μία συμπεριφορά που τον άφησε άναυδο. Ο οδηγός του είπε «δε θα μπεις». Ο κ. Μ.Π. ρώτησε τον οδηγό γιατί να μην μπει στο λεωφορείο για να εισπράξει την ανταπάντηση ότι δεν περνάει το συγκεκριμένο δρομολόγιο από τη στάση στην οποία επρόκειτο να αποβιβαστεί ο καταγγέλλων. Αμέσως μετά τον παραπάνω διάλογο ο οδηγός έκλεισε την πόρτα του λεωφορείου.

Τότε ο άνθρωπος, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και η Πρόνοια του έχει χορηγήσει ειδική κάρτα για ΑμΕΑ, κατευθύνθηκε προς τον σταθμάρχη, ο οποίος τον παρότρυνε να επιστρέψει πίσω στον οδηγό και να του πει ότι τον στέλνει ο ίδιος και να τον αφήσει να περάσει.

Προτού όμως προλάβει να γίνει αυτό, στην κουβέντα επενέβη ένας άλλος οδηγός που ενημέρωσε τον κ. Μ.Π. ότι έχει δρομολόγιο προς τη Φορτέτσα και μπορεί να τον εξυπηρετήσει. Οπότε ο καταγγέλλων βρήκε λύση στο πρόβλημα του και έφτασε σπίτι του με το λεωφορείο της Φορτέτσας.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργο Βουλγαράκη, ο οποίος με ευθύτητα δήλωσε τα εξής: «Αν έγινε άρνηση επιβίβασης είναι κατακριτέο και τιμωρητέο σε κάθε περίπτωση. Απαγορεύεται. Δεν είχα γνώση του περιστατικού, από εσάς το μαθαίνω. Θα το ελέγξω όμως και προφανώς αν έχει γίνει κάποια παράβαση θα τιμωρηθεί ο οδηγός».

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια