default-image

Έκρυβαν 1 κιλό κάνναβης και είχαν κάνει τα σπίτια οπλοστάσια

Κρήτη
Έκρυβαν 1 κιλό κάνναβης και είχαν κάνει τα σπίτια οπλοστάσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 4 όπλα και σχεδόν ένα κιλό ναρκωτικά συνελήφθησαν δύο άνδρες σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Αποκορώνου το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 41 ετών, είχαν στην κατοχή τους 720 γραμμάρια κάνναβης, 1 πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, 5 γεμιστήρες, 63 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, 434 γραμμάρια παράνομου καπνού, εξαρτήματα και είδη αποθήκευσης οπλισμού, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα από τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Αναλυτικά το δελτίο της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (19.01.2017) το πρωί, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και Όπλων και της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων, σήμερα (19.01.2017) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες του 31χρονου και του 41χρονου σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Αποκορώνου.

 Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•      720 γραμμάρια κάνναβης,

•      1 πιστόλι,

•      3 κυνηγετικά όπλα,

•      5 γεμιστήρες,

•      63 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

•      ζυγαριά ακριβείας,

•      434 γραμμάρια καπνού τα οποία στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,

•      εξαρτήματα και είδη αποθήκευσης οπλισμού,

•      3 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News