Ειδήσεις

Η γρίπη H3N2 "χτύπησε" και δεύτερο Κρητικό, 1 ύποπτο κρούσμα

Μαζί με την επέλαση της γρίπης, πολλαπλασιάζονται και τα κρούσματα στο νησί μας.2 ασθενείς νοσηλεύονται με Η3Ν2 ενώ υπάρχει και τρίτο ύποπτο κρούσμα,

Μαζί με την επέλαση της γρίπης, πολλαπλασιάζονται και τα κρούσματα στο νησί μας αφού δύο ασθενείς νοσηλεύονται με H3N2 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και για έναν ακόμα ασθενή αναμένονται τα αποτελέσματα. Μάλιστα ήδη η εντατική είναι γεμάτη και αν χρειαστεί η νοσηλεία άλλου ασθενούς θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού κρεβάτι.

Για το πρώτο περιστατικό που αποκάλυψε το neakriti.gr σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ «ο 55χρονος που νοσηλεύεται στην εντατική έχει παρουσιάσει βελτίωση. Παραμένει διασωληνωμένος αλλά σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα και τα επόμενα 24ωρα θα διαφανεί πως θα εξελιχθεί η πορεία της υγείας του».

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 55χρονος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδας πληθυσμού και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές, είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη. Ωστόσο όπως διευκρινίζουν το εμβόλιο δεν προστατεύει 100% από την γρίπη αλλά συμβάλλει στη βελτίωση της πρόγνωσης, δηλαδή δίνει περισσότερες ελπίδες για επιβίωση του ασθενούς εφόσον προσβληθεί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΤΥΠΟΥ Η3N2

Και δεύτερος ασθενής με H3N2

Σε ότι αφορά το δεύτερο ασθενή με γρίπη τύπου H3N2 σύμφωνα με τον κ. Μασούντ «στη μονάδα νοσηλεύεται και ένας 70χρονος που επίσης ανήκει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Νοσηλευόταν από τις 16 Ιανουαρίου και λάμβανε αγωγή, ωστόσο τώρα ήρθαν τα αποτελέσματα από το Παστέρ που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για Η3N2. Κι ο 70χρονος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση».

Σύμφωνα με τον κ. Μασούντ υπάρχει και τρίτο ύποπτο περιστατικό .Πρόκειται για έναν 57χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική και λαμβάνει ήδη αγωγή, ενώ τα αποτελέσματα θα δείξουν εάν πρόκειται για H3N2.

Φούλαραν οι εντατικές σε Άγιο Νικόλαο και Βενιζέλειο

H αγωνία των γιατρών πάντως είναι έντονη καθώς η μονάδα «φούλαρε» αφού και στα 6 κρεβάτια νοσηλεύονται ασθενείς. 2 κρεβάτια παραμένουν έτσι κι αλλιώς «κλειστά» λόγω έλλειψης προσωπικού και έτσι εαν χρειαστεί στο εξής νοσηλεία ασθενούς θα υπάρξει πρόβλημα. Και στο Βενζιζέλειο νοσοοκομείο η εντατική είναι γεμάτη καθώς και στα 9 κρεβάτια νοσηλεύονται ασθενείς.   

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια