Ειδήσεις

Επαναλειτουργία γραμμικού επιταχυντή ΠαΓΝΗ

Ολοκληρώθηκε η επισκευή και οι δοκιμές ασφαλείας του γραμμικού επιταχυντή που λειτουργεί στο ακτινοθεραπευτικό τμήμα του ΠαΓΝΗ και από αύριο 19-01-2017 επαναρχίζουν την θεραπεία τους οι ασθενείς, αναφέρει η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η λειτουργία του πρώτου γραμμικού επιταχυντή, που έχει ήδη εγκατασταθεί (από τους δύο νέους υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές) αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαρτίου και ο δεύτερος έως τα τέλη του Αυγούστου του τρέχοντος έτους να έχει εγκατασταθεί.

Με τη λειτουργία των δύο νέων αυτών γραμμικών επιταχυντών αναμένεται να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη ομάδα ασθενών που υποβάλλεται σε ακτινοθεραπευτικές συνεδρίες, πρόβλημα που καταγράφεται έντονα από το 2011.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας προχωρά με προγραμματισμό στην υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του ΠαΓΝΗ δίνοντας προτεραιότητα στην ανανέωση του πάγιου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των ασθενών και να μην μεταβαίνουν εκτός Κρήτης.

Σχόλια