Ειδήσεις

Είσαι «Δημότης Ηρακλείου»; Κατέβασε την εφαρμογή!

Μια νέα έξυπνη εφαρμογή για κινητά και tablets δημιούργησε και παρουσίασε ο Δήμος Ηρακλείου. Η εν λόγω εφαρμογή θα δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την πόλη οι δημότες αλλά και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα, προβλήματα και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

Η  εφαρμογή "Δημότης Ηρακλείου" για κινητές συσκευές παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρο Ινιωτάκη με το σύνθημα «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω την πόλη μου,εύκολα,άμεσα,24 ώρες το 24ωρο».

Όπως δήλωσε ο κ. Ινιωτάκης αυτή η εφαρμογή είναι μία ακόμη σημαντική δράση στο πλαίσιο της έξυπνης πόλης όπου ο κάθε πολίτης μέσω κινητού ή τάμπλετ μπορεί να καταγράψει και στη συνέχεια να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για οποιοδήποτε πρόβλημα, εύκολα, άμεσα όλο το 24ωρο ενώ θα μπορεί να ενημερώνεται για εκδηλώσεις και ότι άλλο έχει σχέση με την πόλη.

 Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη χρήση αυτής της εφαρμογής που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και μια ευρεία γκάμα πληροφοριών.

Η εφαρμογή, η οποία λειτουργεί σε iOS και σε Android, είναι διαθέσιμη δωρεάν και περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

1. Δήλωση Προβλημάτων - για κάθε δήλωση προβλήματος υποβάλλονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

• Κατηγορία

• Περιγραφή

• Φωτογραφία

• Τοποθεσία

Η δήλωση των προβλημάτων γίνεται επιτόπου ή εφόσον δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου, αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επόμενη φάση.

2. Τα Τελευταία Νέα του Δήμου και της Πόλης

3. Τις Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

4. Σύνδεση με τα Κοινωνικά Δίκτυα του Δήμου Ηρακλείου

5. Χρήσιμα Τηλέφωνα της Πόλης και του Δήμου

6. Χάρτη με σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου

7. Άμεση Επικοινωνία με τον Δήμο Ηρακλείου μέσω τηλεφώνου, sms & email

8. Εφημερεύοντα Νοσοκομεία

9. Εφημερεύοντα Φαρμακεία

10. Δημόσιες Θέσεις Parking για ΑΜΕΑ

Τέλος, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών με χρήση της υπηρεσίας Push Notifications

Η εφαρμογή έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 500 κινητές συσκευές και έχουν υποβληθεί περισσότερα από 120 αιτήματα κυρίως προβλήματα στους δρόμους ,στο δημοτικό φωτισμό στην καθαριότητα.

Σχόλια