default-image

Αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία – Εκκενώθηκε το μετρό

Κόσμος
Αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία – Εκκενώθηκε το μετρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες «ξύπνησαν» το πρωί της Τετάρτης από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά και τον Οκτώβριο κι έκαναν συντρίμμια ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία.

Η πρώτη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή στην κεντρική Ιταλία την Τετάρτη στις 10:25 το πρωί, ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών και με εστιακό βάθος του 9 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε αισθητή και στη Ρώμη.

Το επίκεντρο του σεισμού επανακαθορίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη, με τραγικό τρόπο, από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε (η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού), αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.

Μάλιστα σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών, με αποτέλεσμα την εκκένωση του μετρό.

Ενώ και τρίτη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην κεντρική Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης και είχε εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News