Ειδήσεις

Διαψεύδει το ΕΚΗ το Αρχαιολογικό Μουσείο για το προσωπικό

Mετά την κραυγή αγωνίας του Εργατικού Κέντρο Ηρακλείου που υποστήριζε ότι η έλλειψη προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί αλλά και να παραμένει κλειστό σχεδόν στο μισό του μέρος , στην αντεπίθεση πέρασε το Μουσείο.

Όπως υποστηρίζει σε οργισμένη απάντησή του, η ανακοίνωση του ΕΚΗ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου:

«Σχετικά με το ανακριβές δημοσίευμα για την υπολειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τη λήξη της σύμβασης εργασίας φυλακτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι το Μουσείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, με όλες τις αίθουσες του ισογείου και του ορόφου προσβάσιμες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μουσειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου ΕΔΩ».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΗ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Κεγκέρογλου: Να στελεχωθεί το Μουσείο

Ωστόσο στο θέμα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του και ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Δυστυχώς σήμερα οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού και η απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, οι οποίοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχει ως αποτέλεσμα  οι επισκέπτες που μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με κύριο αίτημα την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, η αναγκαιότητα του οποίου είναι καταφανής από  το γεγονός ότι ήδη υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά όμως το πρόβλημα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ώστε να είναι επισκέψιμες όλες οι αίθουσες του Μουσείου;

Σχόλια