Ειδήσεις

Στο εδώλιο αύριο ο μακελάρης της Ιεράπετρας

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση της σφαγής ενός 53χρονου Πακιστανού με μπαλτά, πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Αναβιώνει αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση της σφαγής ενός 53χρονου Πακιστανού με μπαλτά, στην πόλη της Ιεράπετρας, πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ένας 28χρονος άνδρας - επίσης - από το Πακιστάν, ο οποίος την ίδια ημέρα φέρεται να επιχείρησε να βιάσει μια 43χρονη ντόπια, αλλά και να σκοτώσει - με το ίδιο φονικό όπλο που χρησιμοποίησε για την εξόντωση του ομοεθνή του - δύο ακόμη άτομα.

Η απίστευτη υπόθεση διαδραματίστηκε στις 14 Ιουνίου του 2014. Ο 26χρονος μετανάστης διέμενε στο Βαθύ Ρυάκι της Ιεράπετρας, και έβγαζε τα προς τα ζην κάνοντας μεροκάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία ζούσε μόνιμα στην περιοχή, δεν είχε προκαλέσει ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα τόσο στους συμπατριώτες του, όσο και στους ντόπιους.

Η δράση του νεαρού Πακιστανού ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της 14ης Ιουνίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος προσπάθησε να βιάσει - με την απειλή μαχαιριού - την 43χρονη σύζυγο ενός ντόπιου, στο θερμοκήπιο του οποίου απασχολούνταν ως εργάτης. Τελικά, ο 28χρονος δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και... αυτοϊκανοποιήθηκε.

Το ίδιο βράδυ, ο νεαρός πήγε με το ποδήλατό του στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα σε μίνι μάρκετ που διατηρεί συμπατριώτης του επί της οδού Κονδυλάκη. Εκεί λογομάχησε με τον αδελφό του καταστηματάρχη, εναντίον του οποίου επιτέθηκε τελικά με έναν μπαλτά. Από τα πολλαπλά χτυπήματα που κατάφερε ο νεαρός στο κεφάλι του 53χρονου ομοεθνή του, πατέρα 5 παιδιών, ο τελευταίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Λίγο αργότερα, ο νεαρός κατευθύνθηκε σε ταβέρνα της πόλης, όπου με το ίδιο όπλο προσπάθησε να σκοτώσει έναν 52χρονο ντόπιο, ο οποίος γλίτωσε μετά από παρέμβαση φίλου του, που απομάκρυνε τον Πακιστανό χτυπώντας τον με μια καρέκλα. Η αιματηρή βραδιά δεν έμελλε να τελειώσει εκεί: Ο νεαρός κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας, όπου έσπασε το τζάμι ενός περιπολικού.

Όταν ένας αστυνομικός τον προσέγγισε για να τον συλλάβει, ο 28χρονος επιχείρησε να τον χτυπήσει με τον μπαλτά, ωστόσο ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και τον σταμάτησε. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Μάιο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 28 ετών και 7 μηνών. Εξάλλου, στον 28χρονο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 1000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια