Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Μουσείου «Ν. Καζαντζάκη»

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου "Νίκου Καζαντζάκη" υπέβαλε ο Στέλιος Ματζαπετάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του μουσείου.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο, ο κ. Ματζαπετάκης δήλωσε ότι είναι πάγιο πιστεύω του να υπάρχει εναλλαγή σε κάθε μορφή διοίκησης.

Θεωρεί ότι είναι ώρα για ανανέωση στη διοίκηση του μουσείου και δήλωσε ότι είναι ευτυχής που παραδίδει σε ικανότατους συνεχιστές το φορέα που δημιουργήθηκε για να τιμά το μεγαλύτερο Έλληνα Λογοτέχνη.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι ως απλός εθελοντής θα συνεχίσει να προσφέρει στο μουσείο σε οποιονδήποτε τομέα χρειαστεί, προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία Λογοτεχνικά Μουσεία στην Ευρώπη.

Τα μέλη του Δ.Σ., όπως επεσήμαναν, σεβόμενα την επιθυμία του κ. Ματζαπετάκη, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την άσκηση της διοίκησης του μουσείου από τον ίδιο, τονίζοντας ότι στα χέρια του το μουσείο απογειώθηκε, περνώντας από ένα αβέβαιο παρόν σε μία διαρκή ανοδική πορεία.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε χρέη προέδρου του Δ.Σ. του μουσείου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρός του, καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης.

Σχόλια