Ειδήσεις

Αρχαιολογικό: Υπάλληλοι σε ρόλο φύλακα σε κλειστές αίθουσες

Παραμένοντας οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες που μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Κραυγή αγωνίας για τον θησαυρό του Ηρακλείου που δεν είναι άλλο από το Αρχαιολογικό Μουσείο, από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Η έλλειψη προσωπικού είναι το σοβαρό πρόβλημα στο οποίο εστιάζει το ΕΚΗ και βάση του οποίου η απόλυση των συμβασιούχων αλλά και οι λιγοστοί εργαζόμενοι έχουν ως αποτέλεσμα το Αρχαιολογικό Μουσείο όχι μόνο να υπολειτουργεί αλλά και να παραμένει κλειστό σχεδόν στο μισό του μέρος .

Μάλιστα αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων στο ΕΚΗ που  πάγια θέση του είναι η μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο: "Οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού,  με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα  οι επισκέπτες που  μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Ενώ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούν με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα  όποια συνίστανται στην ημερήσια και νυχτερινή φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην προστασία από κλοπές, βανδαλισμούς κ.α. Επίσης πραγματοποιούν περιπολίες στην εξωτερική περίμετρο επισκέψιμων  και μη χώρων των μουσείων, ελέγχοντας τους αφύλαχτους χώρους για την πρόληψη λαθρανασκαφών και την πάταξη του φαινομένου αρχαιοκαπηλίας. Επιπροσθέτως συνεπικουρούν στην μεταφορά αρχαίων αντικειμένων, στην διενέργεια ανασκαφών και παρέχουν την εξυπηρέτηση  και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την πώληση εισιτηρίων καλύπτοντας  με αυτό τον τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες."

Αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση

 «Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το οποίο αποτελεί  ένα από τα στολίδια της πόλης μας διάγοντας τον πολιτισμό  του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το μοναδικό μουσείο παγκοσμίως  όπου εκτίθεται ο Μινωικός Πολιτισμός.

Παραμένοντας οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού,  με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα  οι επισκέπτες που  μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούν με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα  όποια συνίστανται στην ημερήσια και νυχτερινή φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην προστασία από κλοπές, βανδαλισμούς κ.α.

Επίσης πραγματοποιούν περιπολίες στην εξωτερική περίμετρο επισκέψιμων  και μη χώρων των μουσείων, ελέγχοντας τους αφύλαχτους χώρους για την πρόληψη λαθρανασκαφών και την πάταξη του φαινομένου αρχαιοκαπηλίας. Επιπροσθέτως συνεπικουρούν στην μεταφορά αρχαίων αντικειμένων, στην διενέργεια ανασκαφών και παρέχουν την εξυπηρέτηση  και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την πώληση εισιτηρίων καλύπτοντας  με αυτό τον τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε την κυβέρνηση να προστατέψει το προϊόν του τουρισμού της Κρήτης καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά της , αποκαθιστώντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, η αναγκαιότητα του οποίου είναι καταφανής από  το γεγονός ότι ήδη υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά όμως το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων που κατά καιρούς έχουν συνάψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την πλούσια πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού μας.»

Σχόλια