Ειδήσεις

Μάχη για ολοκλήρωση εργασιών πριν τη νέα τουριστική περίοδο

Στο φουλ εργάζονται από σήμερα συνεργεία του δήμου Ρεθύμνου, της ΔΕΗ και της Cosmote για υπογειοποίηση του δικτύων τους στις οδούς Βάρδα Καλλέργη και Αρκαδίου στο κέντρο της πόλης με παράλληλη πλακόστρωση των πεζοδρομίων.

Η δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διέλευσης βαρέων οχημάτων που καταστρέφουν το πλακόστρωτο, ενώ δίνει μάχη με το χρόνο για να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πριν τη νέα τουριστική περίοδο.


Μετά από καθυστέρηση τριών ετών που είναι έτοιμη η μελέτη και αφού πια έδωσε το "πράσινο φως" και η ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του δικτύου της στην περιοχή, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Βάρδα Καλλέργη στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε 3 μήνες, ενώ βρίσκεται μια βδομάδα πίσω ο προγραμματισμός, λόγω των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων.


Οι καταστηματάρχες της περιοχής χαιρετίζουν την παρέμβαση, ευελπιστώντας ότι όντως θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, όπως και ότι θα διασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στα καταστήματά τους, δεδομένης και της οικονομικής ανέχειας που βιώνουν.


Η οδός Βάρδα Καλλέργη θα παραμείνει κλειστή επί 3 εβδομάδες για τα  αυτοκίνητα. Παράλληλα με τη ΔΕΗ θα εργάζεται και η Cosmote για την  υπογειοποίηση του δικτύου της, ενώ συνεργεία του δήμου θα συνδράμουν στην ίδια διαδικασία και επί της οδού Αρκαδίου, αποκαθιστώντας παράλληλα το πλακόστρωτο που έχει βλάβες εξαιτίας διέλευσης βαρέων  οχημάτων.


Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια