Ειδήσεις

Ένα μικρό θαύμα για τη 48χρονη που κατανάλωσε φυτοφάρμακο

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα από την εντατική καθώς οι γιατροί επιχείρησαν σήμερα για δεύτερη φορά να αφυπνίσουν την 48χρονη και το πέτυχαν.

Απίστευτη εξέλιξη για την πολύτεκνη μητέρα από την Ιεράπετρα που κατανάλωσε φυτοφάρμακο. Τα νέα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, όπου νοσηλεύεται η 48χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα που επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της την περασμένη Πέμπτη, είναι άκρως ελπιδοφόρα.  

Για πρώτη φορά μετά από μέρες οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι αφού η 48χρονη που βρισκόταν σε καταστολή, αφυπνίστηκε.

Συγκεκριμένα οι γιατροί επιχείρησαν σήμερα για δεύτερη φορά να την αφυπνίσουν και το πέτυχαν, όπως ανέφερε στο neakriti.gr  ο διευθυντής της Εντατικής κ.Χανί Μασούντ, προσθέτοντας ότι "Η 48χρονη έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον, άψογη εγκεφαλική λειτουργία και τα ζωτικά της όργανα λειτουργούν κανονικά. Το πρωί υποστηριζόταν ελάχιστα από τον αναπνευστήρα και το επόμενη βήμα είναι η προσπάθεια να αποσωληνωθεί πλήρως.

Εάν αυτό επιτευχθεί, προσπάθεια που θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας, τότε εντός 48 ωρών, σύμφωνα πάντα  με το διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ.Μασούτ, θα βγει από την εντατική.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ

Το τρίτο περιστατικό με Λανέιτ που πάει καλά

Πάντως ο διευθυντής της Μονάδας εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος αφού πρόκειται, τα τελευταία χρόνια, για το τρίτο περιστατικό που αφορά άτομο  που είχε καταναλώσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο και  μάλιστα μεγάλη ποσότητα και τελικά καταφέρνει να επιβιώσει στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου .

Για το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό η πολύ θετική εξέλιξη με την πολύτεκνη αγρότισσα, αφενός όπως είπε ο κ. Μασούντ, οφείλεται στην άμεση ανταπόκριση γιατρών της Ιεράπετρας που την παρέλαβαν εκείνο το απόγευμα της Πέμπτης και ακολούθως στην τάχιστη μεταφορά της ασθενούς στον Άγιο Νικόλαο και την προσπάθεια μετέπειτα από το ιατρικό προσωπικό της μονάδας.  

Μίλησε μάλιστα συγκεκριμένα για τη σημαντική συμβολή του γιατρού κ.Κακουλίρη και της αναισθησιολόγου που επιλήφθηκε του συγκεκριμένου περιστατικού.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια