default-image

Τα σαλιγκάρια της Κρήτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πολιτισμός
Τα σαλιγκάρια της Κρήτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα είδη σαλιγκαριών έχει η Ελλάδα; Ποιο είναι το πιο μεγάλο και το πιο μικρό; Πόσα αβγά γεννάει ο χοχλιός; Ποια είδη τρώγονται; Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω θα δώσουν αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου επιστήμονες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

* Στις 11 το πρωί παρουσίαση-συζήτηση με θέμα "Τα σαλιγκάρια της Ελλάδας", με τη δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, βιολόγο-μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

* Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει η κοπή πίτας των μελών του Συλλόγου "Φίλοι του ΜΦΙΚ".

* Στις 12:30 το μεσημέρι, "στο εργαστήριο του επιστήμονα", οι παρευρισκόμενοι μαζί με τους επιστήμονες θα παρατηρήσουν σαλιγκάρια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων από όλη την Ελλάδα, με τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).

* Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση του παραμυθιού "Ο Άρης, το ταξιδιάρικο σαλιγκάρι" με κουκλοθέατρο από την Ειρήνη Χριστοφορίδη, τεχνολόγο γεωπόνο του ΤΕΙ Κρήτης, αφηγήτρια και συγγραφέα παραμυθιών. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

* Επίσης στις 12:30 το μεσημέρι, με οδηγό ένα μαλακολόγο, οι επισκέπτες του Μουσείου θα ανακαλύψουν σαλιγκάρια από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Θα τα ταξινομήσουν, θα τους δώσουν κοινά ονόματα και θα ταξιδέψουν, με τη φαντασία τους, στους τόπους όπου ζουν. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους κι ένα σαλιγκάρι ως αναμνηστικό. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

* Τέλος, και πάλι στις 12:30 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα "Το εργαστήριο των σαλιγκαριών". Με καλλιτεχνική διάθεση, οι επισκέπτες μαζί με τους υπευθύνους θα φτιάξουν τα δικά τους σαλιγκάρια, δημιουργώντας τα με διαφορετικά υλικά, χρώματα και σχήματα (για όλες τις ηλικίες).

Η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" και για τα παιδιά κάτω των 4 ετών και τα ΑμεΑ η είσοδος είναι δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News