default-image

Καβάφης στην Αθήνα, Τσέχωφ στην Κρήτη από την ομάδα προΤΑΣΗ

Πολιτισμός
Καβάφης στην Αθήνα, Τσέχωφ στην Κρήτη από την ομάδα προΤΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικά ξεκίνησε και συνεχίζεται με σταθερή επιτυχία στην Αθήνα η θερινή παράσταση της Ομάδας "πρoTAΣΗ" "Εις το φως της ημέρας", που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούλιο στο Ηράκλειο και τα ενετικά τείχη της πόλης.

Το μοναδικό αφήγημα του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που συγκίνησε και κέρδισε αισθητικά το θεατρόφιλο κοινό του Μεγάλου Κάστρου σε βραδινές παραστάσεις - αλλά και στο πρώτο φως της μέρας (παράσταση στο ξημέρωμα!) - στην Πύλη Βιτούρι, κατακτά την Αθήνα και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ), όπου παρουσιάζεται "επί σκηνής και οθόνης" κάθε Πέμπτη έως και τις 9 Μαρτίου.

Εντωμεταξύ, ο βασικός κορμός της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών "πρoTAΣΗ" παραμένει και φέτος στο Ηράκλειο, προετοιμάζοντας τη νέα της εργασία-πρόταση επάνω στο κλασικό θέατρο και δη στο αξεπέραστο δράμα του Ρώσου συγγραφέα Άντον Παύλοβιτς Τσέχοφ "Οι τρεις αδελφές".

Οι δοκιμές ξεκίνησαν το Νοέμβριο και η ημερομηνία της πρεμιέρας μετατέθηκε για τις 15 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Θα δοθούν μόνον δύο παραστάσεις - απογευματινή και βραδινή - από αμιγώς επαγγελματικό θίασο, διασφαλίζοντας σε υψηλό βαθμό το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θέτει εξαρχής το σκηνοθετικό όραμα του Ηρακλειώτη δημιουργού Δημήτρη Φοινίτση - γεγονός που έχει πολλάκις αναγνωριστεί από το φιλοθεάμον κοινό της Κρήτης τα δύο τελευταία χρόνια, οπόταν η Ομάδα "πρoTAΣΗ" δραστηριοποιείται στη μεγαλόνησο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News