Ειδήσεις

Εκοιμήθη ο αγαπητός πατήρ Πολυχρόνης του Αγίου Τίτου

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Αντωνίου εκοιμήθη ο αγαπητός ιερέας του Αγίου Τίτου πατήρ Πολυχρόνιος Παναγιωτάκης.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Αντωνίου εκοιμήθη ο αγαπητός ιερέας του Αγίου Τίτου πατήρ Πολυχρόνιος Παναγιωτάκης σε ηλικία 78 ετών.

Ο πατήρ Πολυχρόνης σπούδασε στο Φροντιστήριο της Ριζαρείου Σχολής. Ξεκίνησε την διακονία του ως ιερέας στην παραμεθόριο περιοχής της Πολεμαΐδας για μερικά χρόνια. Εν συνεχεία ήρθε στην γενέτειρα του, την Κρήτη, όπου για 15 χρόνια περίπου υπηρέτησε στην Παναγία του Μπεντεβή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου υπηρέτησε ως ιερέας για περισσότερο από 35 χρόνια. Ιδιαίτερα αγαπητός πνευματικός, φιλακόλουθος ιερέας και από ιερατική οικογένεια, βρισκόταν πάντα στο ναό για να ακούει και να ανακουφίζει τα προβλήματα των ανθρώπων. Η είδηση της εκδημίας του βυθίζει στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Το σκήνωμα του θα εκτίθεται για προσκύνημα από το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιανουαρίου. Μάλιστα ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου θα παραμείνει ανοιχτός και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η εξόδιος ακουλουθία. Στη συνέχεια θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βρουχά Μεραμβέλλου.

Η ανακοίνωση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου, συνήλθε σήμερα Τρίτη  17  Ιανουαρίου 2017  σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβύτερου Πολυχρονίου Παναγιωτάκη, ο οποίος διατέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου και  ο οποίος με ιερό ζήλο διακόνησε την Ενορία και πρόσφερε στο έργο της στήριξης και ριζικής ανακαινίσεως του Ιερού Ναού κατά τα έτη 1985 έως 1988 και ομόφωνα αποφασίζει τα ακόλουθα :

  • Να παρευρεθούν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού.
  • Να εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον αρμόζοντα επικήδειο λόγο
  • Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια των Εφημερίων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην οικογένεια του μεταστάντος.
  • Να συμπεριληφθεί το όνομα του αειμνήστου Ιερέως Πολυχρονίου Παναγιωτάκη στο «ΒΡΑΒΕΙΟ» του Ιερού Ναού.
  • Να αναρτηθεί η φωτογραφία του μεταστάντος εις το γραφείο της Ενορίας.
  • Να κατατεθεί στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας αντί στεφάνου το ποσό των 200 Ευρώ.
  • Να δημοσιευθεί η παρούσα απόφαση στον τοπικό τύπο.

Σχόλια