Ειδήσεις

Σκύλος για… κυνομαχίες κατακρεούργησε τον 31χρονο

Τι εκτιμούν οι αρχές για τον επιθετικό σκύλο που κατακρεούργησε 31χρονο στο Βόλο και τι ανέφερε ο ίδιος.

Τι συνθήκες υπο τις οποίες 31χρονος άνδρας δέχτηκε την άγρια επίθεση από σκύλο την Παρασκευή το βράδυ στο Βόλο προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εαν ο σκύλος που τον κατακρεούργησε προκαλώντας σοκ, ήταν δικός του ή αδέσποτος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο πιθανόν για πίτμπουλ που «τρελάθηκε» και ότι ο σκύλος που του επιτέθηκε ήταν εκπαιδευμένος για…κυνομαχίες.

Το θύμα ρωσικής καταγωγής νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζει ότι υπέστη επιληπτική κρίση στην αυλή του σπιτιού του και δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο.

«Δεν βρέθηκε σε όλη την περιοχή αδέσποτο σκυλί και είναι πολύ πιθανόν το δικό του σκυλί να του επιτέθηκε», δήλωσε στο «Έθνος», η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», Φλωρίκα Τσιρογιάννη.

Επιπλέον βρέθηκαν ίχνη από αίματα από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω, γεγονός που σημαίνει ότι η επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΡΙΚΗ: ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ

Του επιτέθηκε δικό του πίτμπουλ;

Αν και οι συνθήκες του άγριου τραυματισμού του σύμφωνα με το protothema.gr δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, δεν αποκλείεται να δέχτηκε επίθεση από το πίτμπουλ που κατείχε ο ίδιος και τώρα φροντίζει η μητέρα του.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το σκυλί να ήταν εκπαιδευμένο για κυνομαχίες -άλλωστε στην περιοχή υπάρχουν και άλλα σκυλιά με τέτοια εκπαίδευση- και να δεχόταν το ζώο μια βίαιη συμπεριφορά.

«Όταν ένα σκυλί εκπαιδεύεται για να σκοτώνει, υφίσταται βία, ταλαιπωρείται άγρια και κάποια στιγμή «τρελλαίνεται». Όταν βρεθεί σε τέτοια κρίση τρέλας, δεν ξεχωρίζει το αφεντικό του και επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα. Φοβάμαι πως αυτό το σκυλί θα είναι στο εξής πολύ επικίνδυνο και δεν θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του», είπε η κ. Τσιρογιάννη. Και σε μια τέτοια περίπτωση, όταν το σκυλί καθίσταται άκρως επικίνδυνο, ζητείται από τις αρχές, να του γίνει ευθανασία.

Σοβαρά τραύματα

Το σκυλί έκοψε και τα δύο αυτιά του θύματος και του έσκισε την καρωτίδα, ενώ οι γιατροί της κλινικής πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείου «Παπανικολάου» θα προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση μόλις σταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και το θύμα κάλεσε μόνος του το ΕΚΑΒ. Ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο έξω από το σπίτι του, ενώ από την αρχή δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει ένα πιτμπούλ.

«Ένα σκυλί που επιτίθεται με τέτοια αγριότητα, θέλοντας να πνίξει έναν άνθρωπο, δείχνει όχι μόνο ότι είναι επιθετικό, αλλά και ότι έχει εκπαιδευτεί να είναι βίαιο, άρα δέχτηκε και αυτό βία. Ένα τέτοιο σκυλί είτε εκπαιδεύεται για κυνομαχίες, είτε για θανάσιμος φύλακας», δήλωσε η κ. Τσιρογιάννη.

Σχόλια