Ειδήσεις

Παγκρήτια διαμαρτυρία των θεραπευτών ειδικής αγωγής

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ρέθυμνο θεραπευτές ειδικής αγωγής με τη συμπαράσταση γονέων και μελών του σωματείου ΑμεΑ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για την θεραπεία των παιδιών τους θεωρούν ότι θα κληθούν να βάλουν σύντομα οι γονείς ανήλικων παιδιών με ειδικές ανάγκες, αφού με νόμο του περασμένου Δεκέμβρη, καλούνται οι θεραπευτές ειδικής αγωγής να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δε φαίνεται να επιθυμούν οι θεραπευτές, ενώ αν τελικά υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις, η θεραπεία των παιδιών θα υποβαθμιστεί, γιατί κατά πάσα πιθανότητα τότε θα αναγκαστούν στις συνεδρίες να δέχονται δύο ή και τρία παιδιά ταυτόχρονα, όπως αναφέρει ο Γαβριήλ Τσουντάνης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων - κηδεμόνων και φίλων των μαθητών του ειδικού σχολείου Ρεθύμνου.

Οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου, υπογράμμισαν ότι αυτή η απόφαση αφορά χιλιάδες παιδιά ανά την Κρήτη και 200 χιλιάδες ανά την Ελλάδα.

Αυτό που τονίζει η Δανάη Ιωαννίδη, Εργοθεραπεύτρια και εκπρόσωπος των θεραπευτών ειδικής αγωγής ανά την Κρήτη, είναι ότι δεν είναι δυνατό εξαρχής να γνωρίζει κάποιος γονέας τι ακριβώς θεραπεία χρειάζεται το παιδί του και σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε εκ προοιμίου το υπουργείο να θέσει πλαφόν στο είδος και τον αριθμό θεραπειών ανά παιδί με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, με την εμπειρία του στο αναπηρικό κίνημα, εκτιμά ότι οι δρομολογούμενες αλλαγές, θα αποβούν εις βάρος της υγείας των παιδιών με την γενικότερη κατάστασή τους αντί να βελτιώνεται, να παραμένει αρχικά σταθερή και στη συνέχεια να επιδεινώνεται, όπως και η απόδοσή τους στο σχολείο και στη ζωή τους γενικότερα.

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής ζητούν ακρόαση από τον τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη και παράλληλη παράταση της ισχύος του τρέχοντος καθεστώτος, έως ότου με πραγματικές και όχι προσχηματικές διαπραγματεύσεις βρεθεί λύση.

Σχόλια