Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Διακόπηκε η δίκη για ασέλγεια σε βάρος 4χρονης

Με βεβαρημένη την ψυχολογική κατάσταση των περισσοτέρων εξαιτίας της εκδίκασης μιας πολύ ευαίσθητης υπόθεσης, για τις 30 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη με κατηγορούμενο 69χρονο που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για ασέλγεια σε 4χρονο τότε κορίτσι στο Μόδι Πλατανιά  Χανίων.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση των μαρτύρων και των δύο πλευρών σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τη μητέρα του κοριτσιού να επαναλαμβάνει ότι το παιδί της έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του και με την πλευρά του κατηγορουμένου να προσπαθεί να αποδομήσει την ευστάθεια όσων ισχυρίζονται οι αδελφές του κοριτσιού, αφού το ίδιο δεν δύναται να βρεθεί στο δικαστήριο.


Φεύγοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου η πλευρά του 69χρονου σήμερα κατηγορούμενου τήρησε σιγή ιχθύος εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης, ενώ η μητέρα του 13χρονου σήμερα κοριτσιού, φώναξε εκτός κάμερας ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι που καταστρέφουν τις ψυχές των παιδιών μας.


Η κατάσταση ήταν σήμερα πιο τεταμένη απέναντι στα μέσα ενημέρωσης με επιθετική στάση, ώστε να μην καταγραφούν πρόσωπα και καταστάσεις.


Μέσα στη δικαστική αίθουσα ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία με την εξέταση όλων πια των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, διαβάστηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα κι έπειτα από διακοπή λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, αποφασίστηκε η δίκη να συνεχιστεί στις 30 Ιανουαρίου με πρόταση του εισαγγελέα, την αγόρευση των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.Πρόκειται για μια ψυχοφθόρα δικαστική διαδικασία, αφού όλοι φαίνονταν καταβεβλημένοι ψυχικά από το ευαίσθητο θέμα της εκδίκασης, όπως και το ίδιο το κορίτσι που δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο λόγω κρίσεων άγχους και πανικού που το έχουν φέρει ένα βήμα πριν την κλινική  διάγνωση της νευρικής ανορεξίας, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ρούλα Παυλαντωνέα.


Η πλευρά του κατηγορουμένου, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων και με γνωμάτευση ψυχολόγου, ότι τα παιδιά στην ηλικία των 4 με 6 ετών, φτιάχνουν παραστάσεις με τη φαντασία τους, ωστόσο στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι 2 μεγαλύτερες αδερφές του κοριτσιού που είχαν 
περισσότερη συναίσθηση του τι συνέβαινε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ 60ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 4ΧΡΟΝΗΣ

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2007 και σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, συνεχίζεται η εκδίκαση από μηδενικής βάσεως και παρότι ο κατηγορούμενος είχε πρωτόδικα καταδικαστεί με την αυστηρότερη ποινή για την πράξη του από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Κρήτης, σε 10  χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης, τον Μάρτιο του 2015.


Ο 69χρονος σήμερα άνδρας, ζούσε με την οικογένειά του, σε οικία δίπλα από αυτήν της άτυχης 13χρονης σήμερα. Οι δύο οικογένειες μάλιστα φέρουν το ίδιο επίθετο με αποτέλεσμα να μπερδεύεται συχνά η αλληλογραφία τους. Οι τρεις αδελφές συχνά βρίσκονταν στο σπίτι του 
69χρονου για να παραδώσουν την αλληλογραφία.


Κάποια στιγμή είχε χαϊδέψει τη μεγαλύτερη κόρη στο πρόσωπο και είχε φιλήσει στο λαιμό τη δεύτερη, προκαλώντας της αηδία, όπως είχε αναφέρει.Τότε διακόπηκαν οι σχέσεις των δύο οικογενειών, όμως η μικρότερη κόρη, έχοντας άγνοια κινδύνου, έβρισκε τρόπο να επισκέπτεται τον τότε 60χρονο, θεωρώντας τον ως παππού της. Η οικογένεια της έφηβης πια κοπέλας, δε ζει πλέον στο Μόδι Πλατανιά Χανίων, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές στην ψυχή της.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια