Ειδήσεις

Κιργιστάν: Ο πιλότος προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους

37 νεκροί είναι ο τραγικός πολογισμός παό τη συντριβή του αεροσκάφους στο Κιργιστάν , ενώ σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, το δυστύχημα οφείλεται σε σφάλμα του πιλότου.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κιργιστάν Μουχαμετκαλί Αμπουλκαζίγιεφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος επρόκειτο να κάνει ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κοντά στην πρωτεύουσα Μπισκέκ, προτού προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενο από το Χονγκ Κονγκ. Συνετρίβη σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 7:31 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Το αεροσκάφος σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέσα στο χωριό καταστρέφοντας ολοσχερώς περίπου 15 κτίρια.

Αρχικά, κιργίζιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το Boeing 747-400 ανήκε Turkish Airlines, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία εμπορευματικών αερομεταφορών ACT Airlines ανακοίνωσε ότι ήταν δικό της.

"Το TC-MCL αεροσκάφος μας, που εκτελούσε στις 16 Ιανουαρίου πτήση από το Χονγκ Κονγκ στο Μπισκέκ συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο Μπισκέκ στο τέρμα του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης για άγνωστο λόγο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της που έστειλε με email η εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Κιργιστάν Αλμάζμπεκ Αταμπάγιεφ διέταξε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και ήδη η αρμόδια εισαγγελική αρχή ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητληριά του στον κιργίζιο ομόλογό του, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια