default-image

ΠΑΣΟΚ: Πολλά "παρών" από Κρήτη στη μάζωξη με Παπανδρέου

Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Πολλά "παρών" από Κρήτη στη μάζωξη με Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο ξεκίνημα διεύρυνσης και "ανοιγμάτων" για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά σε επιφυλακτικό κλίμα και με ... "σκοπέλους" - όπως διαφάνηκε άλλωστε και από τις αναμενόμενες πάντως αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ - ήρθαν να σκιαγραφήσουν τα τεκταινόμενα μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε.

Τεκταινόμενα με έντονο κρητικό άρωμα, αφού το "παρών" στο σαββατιάτικο γεύμα με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον και μηνύματα που διοργάνωσε η Φώφη Γεννηματά έδωσαν πολλά επιφανή πολιτικά-αυτοδιοικητικά πρόσωπα από το νησί μας.

Το γεύμα

Στο ξενοδοχείο "Κάραβελ", είχαμε μια μαζική μάζωξη-συνεστίαση. Συνολικά πάνω από 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δείπνου της Φώφης Γεννηματά, στο μοτίβο πάντοτε της προσπάθειας επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ανάταξης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Στη συνεστίαση έδωσαν το "παρών" πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, για τους οποίους είχε ετοιμαστεί ειδικό τραπέζι-ροτόντα. Απουσίαζαν οι Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ηχηρή ήταν η κρητική συμμετοχή!

Μεταξύ άλλων, από την Κρήτη έδωσαν το "παρών" ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γιάννης Κουράκης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δημήτρης Αποστολάκης, η Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο Δημήτρης Σαρρής, ο Μάνος Στρατάκης, ο Μανόλης Όθωνας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιάννης Σουλαδάκης, ο Μιχάλης Νεονάκης, ο Γιώργος Περράκης, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Μανόλης Σκουλάκης, η Λίτσα Κουρουπάκη...

Εναρκτήριο λάκτισμα για νέο ξεκίνημα

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε χθες την ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα στελέχη του χώρου να συμπράξουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να συνδιαμορφώσουν την πορεία προς ένα ανοικτό συνέδριο συγκρότησης της παράταξης. Μια πρόσκληση που συνέπεσε με την πρώτη κοινή εκδήλωση που έκαναν στη Θεσσαλονίκη για τη νέα τους πολιτική πρωτοβουλία οι πρώην "πράσινοι" υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης...

Αναλυτικότερα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε χθες την πρόσκληση σ' όλα τα στελέχη του χώρου: «Είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου, που δεν είναι ακόμη μαζί μας.

Βήμα ενότητας, συσπείρωσης και κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριό μας - μέσα στο 2017 - που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης. Τους περιμένουμε. Τώρα και όχι αύριο», είπε η κ. Γεννηματά.

Αιχμές για τους τρεις

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άφησε αιχμές, αν και δε θέλησε να μιλήσει ονομαστικά, για τους τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Γιάννη Ραγκούση, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργο Φλωρίδη), που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για νέο πολιτικό σχηματισμό και χθες μάλιστα έκαναν στη Θεσσαλονίκη την πρώτη τους κοινή εκδήλωση παρουσίασης.

Η κ. Γεννηματά έκανε καυστικά λόγο για «ελιτίστικες κινήσεις, που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν τη συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη».

Χαιρέτισε ως θετικό ότι ανταποκρίθηκε ήδη στο κάλεσμα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ζητώντας απ' όλες τις δυνάμεις να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

"Καρφιά" Ευ. Βενιζέλου

Αντίθετη άποψη ως προς τη σύμπραξη του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής εξαπέλυσε αιχμές και "καρφιά".

«Η ενότητα είναι αναμφίβολα κάτι σημαντικό. Ναι στην ενότητα και τη συσπείρωση, αλλά μιλώντας στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το στοίχημα της Ελιάς και είδαν τον "περονόσπορο", στο όνομα αυτών οφείλω να πω: Ενότητα και συσπείρωση δε σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη.

Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με κανέναν. Επωμίστηκα τα βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες ώρες, όταν κάποιοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος έριξε μάλιστα ευθεία προειδοποιητικά "πυρά" πως το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έτσι όπως δομείται οργανωτικά, δεν μπορεί, όπως είπε, να πάει... μακριά!

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News