default-image

Τα 5 πιο βρώμικα σημεία που τα παιδιά ακουμπάνε καθημερινά

Υγεία
Τα 5 πιο βρώμικα σημεία που τα παιδιά ακουμπάνε καθημερινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με δεκάδες εστίες μικροβίων θέλοντας και μη καθώς αυτό επιτάσσει η καθημερινότητά μας. Σπίτι, δουλειά, εξωτερικές υποχρεώσεις.

Αν για μας είναι δύσκολο να προφυλαχθούμε, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά μας που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα τα αντανακλαστικά της αυτοπροστασίας.

Γίνονται έρμαιο των μικροβίων που υπάρχουν σε σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά, στο δικό τους μικρόκοσμο. Οσο κι αν θα θέλαμε να αποφεύγουν την επαφή μαζί τους, αυτό καθίσταται αδύνατο. Ακολουθούν 10 από αυτά...

1) Τα σακίδιά τους: Φανταστείτε πόσες φορές τα ακουμπούν στο πάτωμα (στη σχολική τάξη ή ακόμα και στο μπάνιο του σχολείου και του σπιτιού) και έπειτα τα ξαναφοράνε. Μην παραλείπετε την απολύμανση της τσάντας με σαπούνι και νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

2) Το πόμολο της βρύσης (στο σπίτι): Αναπόφευκτη η επαφή του παιδιού με αυτό. Αλλά και τα χέρια που το ακουμπούν αναπόφευκτα είναι βρώμικα πριν κάνουν χρήση της βρύσης.

3) Σχολική βρύση: Ερευνες έχουν δείξει ότι αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές πηγές μικροβίων στο σχολικό περιβάλλον. Γι'αυτό για την διασφάλιση της υγιεινής του παιδιού καλό θα ήταν να έχει μαζί του μπουκάλι με νερό από το σπίτι του.

4) Καθίσματα στο σχολικό: Πηγή βακτηρίων. Γι΄αυτό ενθαρρύνετε τα παιδιά να σαπουνίζουν τα χέρια τους όταν φτάνουν στο σχολείο και όταν επιστρέφουν στο σπίτι.

5) Το κινητό σου, το tablet σου: Τα παιδιά έχουν την τάση να ασχολούνται με τα αντικείμενα των μεγάλων. Αγαπούν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια στο κινητό ωστόσο είναι αναπόφευκτη και η επαφή τους με τα μικρόβια που κουβαλά. Το ίδιο ισχυεί και για τα υπόλοιπα gadgets σου.

bovary.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News