default-image

Mετά την "Αριάδνη", ήρθε ο "Βίκτωρας" και οι νοτιάδες

Κρήτη
Mετά την "Αριάδνη", ήρθε ο "Βίκτωρας" και οι νοτιάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν από αργά το βράδυ της Κυριακής κατά τόπους στην Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης  ξημέρωσε η μέρα στο νησί, καθώς ο "Βίκτωρας" ήρθε να αντικαταστήσει την "Αριάδνη".

Ωστόσο, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που θα παραμείνει στη χώρα έως και την Πέμπτη ,σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως

- οι ενισχυμένοι νοτιάδες

- οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες ιδίως στη Δυτική Ελλάδα

- οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτ. Στερεάς, της Δυτ. Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Αναλυτικότερα στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασίας από 8- 14 βαθμούς Κελσίου.

Και χθες έριξε βροχή στην Κρήτη

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Κυριακής 15/1/2017 καταγράφηκαν στη Σαμαριά (56 χιλιοστά), στην Ασκύφου Ρεθύμνου (41 χιλιοστά), στο Σέμπρωνα Χανίων (26 χιλιοστά), στον Καβομαλιά (23 χιλιοστά) και στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου (22 χιλιοστά.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη την Κυριακή

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 15/1/2017 σημειώθηκαν στη Λίνδο Ρόδου... 17.7 βαθμοί, στη Σητεία... 17.4 βαθμοί, στη Φαλάσαρνα Χανίων... 17 βαθμοί, στην Κάσσο, στο Κολυμάρι Χανίων και στα Χανιά... 16.7 βαθμοί, στην Κατταβια Ρόδου... 16.6 βαθμοί, στο Λέντα Ηρακλείου και στον Πλατανιά Χανίων... 16.3 βαθμοί και στο Ανατολικό Ηράκελιαο... 16.2 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα

Για σήμερα Δευτέρα και σύμφωνα με το meteo καθώς δευτερεύον χαμηλό του Βίκτωρα θα σχηματίζεται στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις  θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Χιονοπτώσεις - με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης - θα εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα). Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτ. Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα.

Παράλληλα, στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, κατά διαστήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες.

Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News