Ειδήσεις

Εκτός σχεδίου οικισμοί με το 90% των ξενοδοχείων της πόλης

Οικισμοί όπως τα Λευκόγεια και τα Σελλιά στο νότιο Ρέθυμνο, φαίνεται σαν να μην υπήρξαν ποτέ αποτυπωμένοι σε οικιστικό σχέδιο.

Οικισμοί όπως τα Λευκόγεια και τα Σελλιά στο νότιο Ρέθυμνο, φαίνεται σαν να μην υπήρξαν ποτέ αποτυπωμένοι σε οικιστικό σχέδιο.

Ο Πηγιανός Κάμπος και ο Αδελιανός Κάμπος που συγκεντρώνουν το 90% των ξενοδοχείων του νομού Ρεθύμνου, φαίνονται ως εκτός σχεδίου πόλεως την ώρα που είναι η φυσική προέκταση της πόλης του Ρεθύμνου στα ανατολικά, εξηγεί ο Στέλιος Ξεζωνάκης, πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Ρεθύμνου του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αυτό που απασχολεί τον βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος και συγκάλεσε τη σύσκεψη, είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποκατάστασης του προβλήματος για να μην παραμείνει ακόμα μία φορά σε αναπτυξιακό έλλειμμα το Ρέθυμνο έναντι των γειτονικών νομών.

Ο Θοδωρής Νίνος, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ρεθύμνου, τονίζει ότι, ωσότου καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει όλες οι αγοραπωλησίες και λοιπές διαδικασίες στον κατασκευαστικό κλάδο, να πραγματοποιούνται κανονικά με το προηγούμενο καθεστώς, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια