default-image

Εκτός σχεδίου οικισμοί με το 90% των ξενοδοχείων της πόλης

Κρήτη
Εκτός σχεδίου οικισμοί με το 90% των ξενοδοχείων της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικισμοί όπως τα Λευκόγεια και τα Σελλιά στο νότιο Ρέθυμνο, φαίνεται σαν να μην υπήρξαν ποτέ αποτυπωμένοι σε οικιστικό σχέδιο.

Ο Πηγιανός Κάμπος και ο Αδελιανός Κάμπος που συγκεντρώνουν το 90% των ξενοδοχείων του νομού Ρεθύμνου, φαίνονται ως εκτός σχεδίου πόλεως την ώρα που είναι η φυσική προέκταση της πόλης του Ρεθύμνου στα ανατολικά, εξηγεί ο Στέλιος Ξεζωνάκης, πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Ρεθύμνου του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αυτό που απασχολεί τον βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος και συγκάλεσε τη σύσκεψη, είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποκατάστασης του προβλήματος για να μην παραμείνει ακόμα μία φορά σε αναπτυξιακό έλλειμμα το Ρέθυμνο έναντι των γειτονικών νομών.

Ο Θοδωρής Νίνος, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ρεθύμνου, τονίζει ότι, ωσότου καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει όλες οι αγοραπωλησίες και λοιπές διαδικασίες στον κατασκευαστικό κλάδο, να πραγματοποιούνται κανονικά με το προηγούμενο καθεστώς, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News