default-image

Μετά την ανάπαυλα ξανά ο εφιάλτης της ζώνης των 800 μ.

Κρήτη
Μετά την ανάπαυλα ξανά ο εφιάλτης της ζώνης των 800 μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από μια ανάπαυλα επανήλθε δριμύτερο το ζήτημα των 67 οικισμών στο Ρέθυμνο και τη ζώνη των 800 μέτρων για δόμηση. Το ΣτΕ ακύρωσε αποφάσεις τις Περιφέρειας Κρήτης, θεωρώντας ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με προεδρικό διάταγμα. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης,  εξηγεί και ως νομικός επιστήμονας πως μπορεί να λυθεί το ιδιότυπο αυτό πρόβλημα για το Ρέθυμνο.

Ως "ευαίσθητο ή ο,τιδήποτε άλλο" χαρακτηρίζει τον πολίτη που προσέφυγε στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να επανέλθει ο εφιάλτης της ζώνης των 800 μέτρων, εγκλωβίζοντας τη δόμηση σε 67 οικισμούς του Ρεθύμνου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα για το ζήτημα αυτό που απασχολεί αρκετούς πολίτες στο Ρέθυμνο.

Τον περασμένο Δεκέμβρη ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει η τροπολογία αυτή που απαιτείται για να αποτελέσει παρελθόν η ζώνη των 800 μέτρων, να είναι στην ευχέρεια της αποκεντρωμένης διοίκησης και όχι αναγκαστικά μέσω προεδρικού διατάγματος, όπως προτείνει το ΣτΕ, κάτι που θα ήταν χρονοβόρο.

Αρκετοί κάτοικοι του Ρεθύμνου έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και πολλά λάθη στην οικιστική ανάπτυξη του νομού έχουν συντελεστεί ήδη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, ούτε καν έχει διαβαστεί αναλυτικά και  εις βάθος από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News