default-image

"Ξεφορτώθηκαν" άρον άρον τις πινακίδες οι Κρητικοί

Κρήτη
"Ξεφορτώθηκαν" άρον άρον τις πινακίδες οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια έσοδα χάνει το κράτος και φέτος από την κατάθεση χιλιάδων πινακίδων στις εφορίες όλης της χώρας, με τη κατάσταση να είναι ενδεικτική και στο νομό Ηρακλείου, όπου κατατέθηκαν 16.450 περίπου πινακίδες, συμπεριλαμβανομένου και των πινακίδων γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

16.450 πινακίδες οχημάτων κατατέθηκαν σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, γεγονός που "φωτογραφίζει" το οικονομικό αδιέξοδο των οδηγών.

Από τις 16.450 πινακίδες, οι 14.000 περίπου κατατέθηκαν στην εφορία Ηρακλείου, ενώ οι υπόλοιπες στα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων σε Τυμπάκι, Μοίρες, Αρκαλοχώρι και Χερσόνησο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Ν. Ηρακλείου

14.000 περίπου  -Δ.Ο.Υ Ηρακλείου

500 περίπου - Γ.Ε.Φ. Τυμπακίου

1.300 περίπου - Γ.Ε.Φ. Μοιρών

500 περίπου - Γ.Ε.Φ. Αρκαλοχωρίου

150 περίπου - Γ.Ε.Φ. Χερσονήσου

Στον παραπάνω αριθμό συμπεριλαμβάνονται οι πινακίδες από τα ενοικιαζόμενα οχήματα ενώ ένας αριθμός 8.000 περίπου πινακίδων αφορούν οδηγούς που από φέτος θα αναζητούν άλλους τρόπους μετακινήσεων.

Βαριά πρόστιμα

Την ίδια ώρα, βαριά πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, με τη σχετική προθεσμία να λήγει σήμερα, μετά από δύο παρατάσεις.

Σε επίπεδο χώρας, εκτιμάται ότι περίπου 800.000 οδηγοί δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας, ενώ ενδεικτικό του οικονομικού αδιεξόδου οδηγών είναι ότι από τις αρχές της κρίσης, από το 2009, ένα εκατομμύριο οχήματα έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία είτε με προσωρινή ακινησία είτε με οριστική διαγραφή σε όλη την Ελλάδα.

Το ανησυχητικό "πάζλ" στους δρόμους συμπληρώνεται και από τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία ανέρχονται σε 60.000 σε επίπεδο Κρήτης, αυξημένα κατά 5.000 σε σχέση με το 2015.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News