Ειδήσεις

Έρχεται η Θεανώ Φωτίου για τους Ρομά

Με συγκρατημένη ικανοποίηση και αισιοδοξία ως προς το εγχείρημα της Λότζια για την μετεγκατάσταση του των Ρομά από τον καταυλισμό στα Δυο Αοράκια σε άλλον ή σε άλλους χώρους, επιστρέφει από την Αθήνα η αντιπροσωπεία του δήμου.

Η εντεταλμένη σύμβουλος αρμόδια για θέματα δημοτικής περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη συναντήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ φωτίου.

Η υπουργός γνωστοποίησε μάλιστα πως σχεδιάζει κάποια στιγμή προσεχώς, εντός του επόμενου διμήνου, να επισκεφθεί το Ηράκλειο και να επιθεωρήσει από κοντά τόσο τον σημερινό καταυλισμό στα Δυο Αοράκια όσο και τους πιθανούς χώρους μετεγκατάστασης που η υπουργός ζήτησε από τον δήμο Ηρακλείου να υποδείξει.

Για μια εποικοδομητική συνάντηση και θετικά βήματα που αφήνουν με προοπτική αισιοδοξίας αλλά την ίδια ώρα υπάρχει ακόμα πολύ ''ψωμί'' στην υπόθεση έκανε λόγο μιλώντας στο neakriti.gr η εντεταλμένη σύμβουλος δημοτικής περιουσίας.

«Έγινε μια πολύ θετική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα με την υπουργό. Θέσαμε στο τραπέζι κάποιες σκέψεις δικές μας ως προς την πιθανή χωροθέτηση της μετεστέγασης των ρομά. Μας είπαν από το υπουργείο τις δικές τους πρώτες σκέψεις και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούνται σε σχέση με την έκταση ή τις εκτάσεις. Προδιαγραφές τόσο σε επίπεδο λειτουργικότητας και υποδομών όσο και σε επίπεδο κοινωνικής ένταξης των ρομά Είμαστε σε έναν καλό σχετικά δρόμο αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά για να μιλήσουμε για λύση. Θα γίνει μια προετοιμασία από εμάς και αναμένεται και η υπουργός να κατέβει εδώ. Δε μας έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία. Μας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θέλει να έρθει και να επιθεωρήσει από κοντά τη κατάσταση και τους πιθανούς χώρους που θα υποδείξουμε εμείς. Οπότε είμαστε εν' αναμονή. Σε ότι αφορά πάντως το χρηματοδοτικό σκέλος και την ένταξη στα σχετικά προγράμματα, η κ. Φωτίου μας έδωσε να καταλάβουμε πως υπάρχει και η παράμετρος που λέγεται δανειστές».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια