default-image

Χιονοθύελλα καθήλωσε τρένο στη Γαλλία

Κόσμος
Χιονοθύελλα καθήλωσε τρένο στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες επιβάτες του τρένου Τhalys που προερχόταν από τις Βρυξέλλες παρέμειναν παγιδευμένοι επί ώρες την περασμένη νύκτα εξαιτίας της θύελλας που έπληξε τη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία.

"Οι επιβάτες μεταφέρονται στο Παρίσι με TGV", διευκρίνισε στο AFP ο διευθυντής υπηρεσιών του Τhalys Μπερτράν Καμύ. Οι επιβάτες αναμένεται να φθάσουν στη γαλλική πρωτεύουσα με καθυστέρηση δέκα ωρών.

Το τρένο είχε αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες στις 19.00 τοπική ώρα με κατεύθυνση το Παρίσι, όταν εμφανίσθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης την ώρα που το τρένο εκινείτο σε συμβατικές ράγες. Στη συνέχεια και αφού άλλαξε γραμμή συνέβη δεύτερο περιστατικό που το καθήλωσε, όταν η πτώση δένδρου προκάλεσε βλάβη στους παντογράφους, εξήγησε ο διεθυντής υπηρεσιών.

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και γεύματα προσφέρθηκαν από τους πυροσβέστες και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στους παγιδευμένους επιβάτες.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Τhalys αναλαμβάνει την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου στους επιβάτες και την προσφορά ενός δωρεάν εισιτηρίου σε κάθε επιβάτη ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία.

Η βόρεια Γαλλία επλήγη τη νύκτα από εξαιρετικά σφοδρή θύελλα με ανέμους 130 χλμ/ώρα.

Πτώσεις δένδρων, βλάβες καλωδίων ηλεκτροδότησης, ζημιές σε στέγες σπιτιών προκάλεσαν περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ περισσότερα από 330.00 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News