Ειδήσεις

Αυτό είναι το μέλλον της αποκομιδής των σκουπιδιών (video)

Mία ολόκληρη υπόγεια εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων σε κάθε γειτονιά, ενώ η νοικοκυρά θα μπορεί με ειδική κάρτα να πετάει τα σκουπίδια

Ένα καταπληκτικό video που μας έρχεται από το εξωτερικό  παρουσιάζει το όχι και τόσο... μακρινό μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το video  μια ολόκληρη υπόγεια εγκατάσταση διαχείρισης των αποβλήτων θα υπάρχει σε κάθε γειτονιά, ενώ κάθε κάτοικος και δη νοικοκυρά θα μπορεί με ειδική κάρτα να πετάει τα απορρίμματά του, χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές, προβλήματα και πάνω από όλα, χωρίς γειτονιές με σκουπίδια!

Οι κάδοι έχουν δημιουργηθεί από μία Ελβετική εταιρεία villiger, με τα στελέχη της να προχωρούν σε μία άκρως πρωτότυπη  μέθοδο προστασίας του περιβάλλοντος και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων αναμένοντας να αποτελέσει η πρόταση τους αυτή εφαλτήριο για καινοτόμες δράσεις και από άλλες χώρες.

Παρακολουθήστε το σχετικό video

Ερωτηματικά πάντως εγείρονται για το εάν τελικά στην Κρήτη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μία τέτοια διαδικασια καθώς επικρατούν πολύ υψηλές διαδικασίες στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, με αποτέλεσμα να καθιστά ανέφικτη την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.

Σχόλια