default-image

Αρκάδι και Ρούστικα: "Πολικό τοπίο" απαράμιλλης ομορφιάς

Ρέθυμνο
Αρκάδι και Ρούστικα: "Πολικό τοπίο" απαράμιλλης ομορφιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικής ομορφιάς εικόνες μας ήρθαν από τα όμορφα Ρούστικα, μία ανάσα από την όμορφη πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και από την ιστορική Μονή Αρκαδίου.

Το απαράμιλλής ομορφιάς τοπίο μας έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα, σκεπασμένο από το κατάλευκο χιόνι. Μία σπάνια εικόνα που δε συναντάμε συχνά.   

Ρούστικα

Η περιοχή παρουσιάζει έντονη θρησκευτική ζωή με σημαντικά μνημεία. Ο ναός της Παναγίας στην ομώνυμη πλατεία, όπου διασώζονται τοιχογραφίες του 1381 καθώς επίσης και το ξυλόγλυπτο τέμπλο αλλά και το κωδωνοστάσιο.

Ο Αναγεννησιακός ναός του Αγίου Χαραλάμπους (δίκλητος) στην κεντρική πλατεία του χωριού με ένα πολύ όμορφο αύλειο χώρο και πραγματικά μοναδική θέα και η Μονή του Προφήτη Ηλία που λέγεται πως ήταν και μία αιτία που ο τόπος ανέδειξε αρκετούς μορφωμένους μιας και από το παλιά λειτουργούσε σχολείο μέχρι την Απελευθέρωση.

Αρκάδι

Η Ιερά Μονή Αρκαδίου είναι ιστορική Μονή στην Κρήτη. Ιδρύθηκε από έναν μοναχό ονόματι Αρκάδιο και όχι, όπως ενίοτε λέγεται λανθασμένα, από το Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο. Η πρώτη μορφή της μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας.

Απέχει 23 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και η πρώτη ολοκληρωμένη φρουριακή μορφή της δημιουργήθηκε την τελευταία περίοδο της Βενετοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News