default-image

Λαβωμένο το λιμάνι από τη βαρυχειμωνιά (video)

Κρήτη
Λαβωμένο το λιμάνι από τη βαρυχειμωνιά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας για το λιμάνι Ρεθύμνου. Είναι η τρίτη χρονιά που παραμένει χωρίς να έχουν επιλυθεί πλήρως τα σημαντικά προβλήματα από τις φθορές της βαρυχειμωνιάς. Η αστοχία στον προσήνεμο μόλο έχει  αντιμετωπιστεί σε κάποιο βαθμό, ενώ γίνονται εργασίες και στο σημείο  που το λιμάνι γειτνιάζει με το πάρκινγκ που πλημμυρίζει, μόλις ανεβούν τα μποφόρ.

Εάν όμως δεν βρεθούν πόροι για την εκτεταμένη παρέμβαση αποκατάστασης της προστασίας του λιμανιού από τα κύματα, τότε οι όποιες παρεμβάσεις θα καταστραφούν. Από κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού που βλέπουν τον εσωτερικό τουρισμό να έχει γυρίσει την πλάτη, αφού στο λιμάνι του Ρεθύμνου δε δένουν παρά μόνο εμπορικά πλοία.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_nvt23xb4/

Οι όποιες παρεμβάσεις ήταν να γίνουν με τις 300 χιλιάδες ευρώ που εξασφάλισε εκτάκτως η περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού του Ρεθύμνου, κατάφεραν την επανόρθωση του ακρομόλιου, όμως δεν επαρκούν πλήρως για την επιδιόρθωση των ζημιών στο σημείο που πλημμυρίζει ο παρακείμενος χώρος στάθμευσης, αν αναλογιστεί κάποιος ότι θα πρέπει να ανασυρθούν τα τεράστια τσιμεντένια μπλόκια που έχουν βυθιστεί στη θάλασσα.

Από κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού, που έχουν απαυδήσει βλέποντας το λιμάνι να υποβαθμίζεται καθημερινά και να απομακρύνεται ταυτόχρονα το όποιο ενδεχόμενο διασύνδεσής του ακτοπλοϊκά με την Αττική.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, έχει εξανεμιστεί σχεδόν ο εσωτερικός τουρισμός στο νομό Ρεθύμνου εξαιτίας του ναυτικού του αποκλεισμού, ενώ παράλληλα τα πάντα είναι πιο ακριβά.

Η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, ευελπιστεί να ψηφιστεί σύντομα το νομοσχέδιο που θα απεμπλέξει τις πληρωμές των μελετητών για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης σε ευρωπαϊκούς πόρους, των εκτεταμένων παρεμβάσεων θωράκισης του λιμανιού από τα στοιχεία της φύσης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News