Ειδήσεις

Τηλεφωνούσε "κρυφά" σε αστρολόγους, χρέωσε το ΤΕΙ χιλιάδες €

ΤΕΙ Κρήτης: Ένα απίστευτο περιστατικό με μία γυναίκα που όπως όλα δειχνουν ήθελε να ξέρει τι της... "ξημερώνει αύριο".

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο ΤΕΙ Κρήτης με μία γυναίκα που όπως όλα δειχνουν ήθελε να ξέρει τι της "ξημερώνει αύριο."

Ζημιά πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ προκάλεσε στο ΤΕΙ Κρήτης, πρώην καθαρίστρια, η οποία κάθε Σάββατο για αρκετούς μήνες έμπαινε στο παράρτημα Χανίων, στη Χαλέπα και τηλεφωνούσε σε αστρολογικές γραμμές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όταν το προσωπικό του εργαστηρίου τηλεπικοινωνιών, έπιασε την γυναίκα επ' αυτοφόρω, απόγευμα Σαββάτου να τηλεφωνεί και κάλεσε την Αστυνομία.

Η διοίκηση του ΤΕΙ υπέβαλε μήνυση, η οποία συζητήθηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο αθώωσε την κατηγορούμενη με το σκεπτικό ότι δεν διαταράχτηκε η λειτουργία του ιδρύματος.

«Αισθανόμαστε απροστάτευτοι» δήλωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Ευάγγελος Καπετανάκης, διαπιστώνοντας πως υπάρχει νομικό κενό στο θεσμικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς . Ο ίδιος απευθύνει έκκληση να συμπληρωθούν οι νόμοι, ώστε να μην περνά το μήνυμα πως το ΤΕΙ και ο κάθε δημόσιος φορέας είναι ένα «ξέφραγο αμπέλι» στο οποίο μπορεί να μπαίνει οποιοσδήποτε.

Η υπόθεση

Τα γεγονότα ,σύμφωνα με το zarpanews.gr συνέβησαν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2011. Στο διάστημα εκείνο, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί του τηλεφώνου είχαν προβληματίσει την διοίκηση όπως και τα συχνά «σήματα» από το εργαστήρι τηλεπικοινωνιών για δραστηριότητα τα απογεύματα του Σαββάτου.

Τελικά η γυναίκα πιάστηκε επ' αυτοφόρω και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως είχε κρατήσει κλειδιά από την περίοδο που εργαζόταν εκεί ως καθαρίστρια. Κάθε Σάββατο, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά έμπαινε στο ΤΕΙ και έκανε περίπου 6-7 τηλεφωνήματα σε αριθμούς αστρολογικών προβλέψεων με ιδιαίτερα υψηλές χρεώσεις.

Ωστόσο, στην εν λόγω υπόθεση, δεν εξετάστηκε το θέμα των τηλεφωνικών χρεώσεων αλλά μόνο η διατάραξη της λειτουργίας του χώρου.

Σημειώνεται πως από τη μεριά του ΤΕΙ δεν έχει κινηθεί διαδικασία διεκδίκησης αποζημιώσεων για την οικονομική ζημιά, η οποία ξεπερνά τα 2 χιλιάδες ευρώ.

Σχόλια