default-image

"Βόμβα" κυβέρνησης στις συντάξεις 2,7 εκ. συνταξιούχων

Οικονομία
"Βόμβα" κυβέρνησης στις συντάξεις 2,7 εκ. συνταξιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει «κόφτη» για συντάξεις και αφορολόγητο όριο, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο επιθυμητός συμβιβασμός με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν προβλέπει ούτε την ποσοτικοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε την εκ των προτέρων νομοθέτησή τους, όπως ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναφοράς των δύο παραπάνω μέτρων στο πλαίσιο της παράτασης της ισχύος του «κόφτη» δαπανών για μετά το 2018.

Φτάνει πια, λένε στο neakriti.gr, οι συνταξιούχοι, που όπως μαρτυρούν, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον σε βασικές καθημερινές ανάγκες.

Το σχέδιο αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες από την κυβέρνηση. Αποτελεί, ωστόσο, μία κίνηση «καλής θελήσεως» από την ελληνική πλευρά, ώστε να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να ικανοποιηθούν σε κάποιο βαθμό οι απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News