Ειδήσεις

Δωρεά πετρελαίου σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων από τα ΕΛΠΕ

Σε δωρεά 140.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους, προχωρά ο όμιλος των ΕΛΠΕ.

Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο, ο πρόεδρος της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» Ευστάθιος Τσοτσορός και ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Στεργιούλης, με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα.

Το πετρέλαιο θα διανεμηθεί σε 13 καταυλισμούς που φιλοξενούν περίπου 6.000 πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, το Κιλκίς, την Ημαθία και την Πρέβεζα.

Ο όμιλος των ΕΛΠΕ έχει ήδη διαθέσει δωρεάν τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από 1.500.000 λίτρα πετρελαίου, σε τουλάχιστον 180 σχολεία της χώρας και περισσότερους από 60 φορείς και οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο, ενώ ενισχύει συστηματικά με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς.

Σχόλια