Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Πυρκαγιά τους βύθισε στο σκοτάδι για 4 ημέρες (vid-pics)

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήρθε η διακοπή... ρεύματος στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου!

Για τέταρτη μέρα παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη αιτία στο υπόγειο του κτιρίου.

Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κουβούκλια ηλεκτροδότησης και χρειάστηκε να δοθεί ρεύμα από απέναντι κτίριο για τις εργασίες του συνεργείου.

 

Την ίδια ώρα, έχει μπει στον πάγο η διαδικασία μεταφοράς της δομής σε ιδιόκτητο κτίριο του δημοσίου που στέγαζε το στρατολογικό γραφείο Ρεθύμνου.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήρθε η διακοπή... ρεύματος στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. Εδώ και τέσσερις μέρες και μετά από πυρκαγιά το πρωί της Δευτέρας έχουν καεί οι μετρητές ρεύματος στο σύνολό τους, ενώ τα χειρότερα αποφεύχθησαν επειδή το υπόγειο ήταν ερμητικά κλειστό και δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί με οξυγόνο η φωτιά.

Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, υπάλληλος της διέυθυνσης αντιλήφθηκε τους καπνούς, κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και δύο άνδρες με αντιασφυξιογόνες μάσκες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.

Στο κτίριο στεγάζονται επίσης, ιατρεία, γραφεία, ακόμη και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Η βλάβη ήταν τέτοιας έκτασης που με καλώδιο από το απέναντι κτίριο του Α' ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, δόθηκε ρεύμα για τις ανάγκες του συνεργείου που εδώ και μέρες αποκαθιστά τις ζημιές.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στεγάζεται εδώ και 25 χρόνια στο εν λόγω κτίριο και ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει ανάλογη βλάβη. Εδώ και 5 χρόνια ωστόσο αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας η μεταστέγαση και συστέγαση των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, στο κτίριο που στέγαζε τη στρατολογία στην περιοχή της Σοχώρας, εξοικονομώντας 90 χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια