default-image

Το Φλεβάρη η δίκη για το "ταξίδι" της ηρωίνης στην Κρήτη

Κρήτη
Το Φλεβάρη η δίκη για το "ταξίδι" της ηρωίνης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο Φλεβάρη θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για τη διακίνηση περισσότερων από 800 γραμμαρίων ηρωίνης, η οποία "ταξίδεψε" από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη με τη βοήθεια μιας τριμελούς οικογένειας από τη συμπρωτεύουσα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενος κι ένας 60χρονος ισοβίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις ναρκωτικών, αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έπειτα από αίτημα της πλευράς της 52χρονης γυναίκας και των δυο της γιων, εξαιτίας κωλύματος του δικηγόρου τους να παρασταθεί στο δικαστήριο.

Η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου 10 μήνες.

Κατηγορούμενοι είναι ο ισοβίτης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, κρατούμενος των φυλακών Δομοκού, καθώς και τρία ακόμη άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, επίσης με καταγωγή από τη συμπρωτεύουσα. Ο λόγος για την 52χρονη γυναίκα και τους δύο της γιους, ηλικίας 30 και 35 ετών.

To "ταξίδι" της ηρωίνης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου του 2016, η μητέρα με τα δύο της παιδιά αγόρασαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 813 γραμμαρίων, από άγνωστο, στην περιοχή των ΚΤΕΛ, στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, φέρονται να αγόρασαν τη ναρκωτική ουσία, η οποία ήταν ήδη μοιρασμένη, σε μορφή βράχου, σε 16 νάιλον συσκευασίες.

Κάθε μια από αυτές περιείχε περίπου 52 γραμμάρια ηρωίνης. Την ίδια ημέρα, οι τρεις τους φέρονται να ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την συμπρωτεύουσα στην Αθήνα, όπου έφτασαν οδικώς. Ακολούθως, το βράδυ της 16ης Μαρτίου, η οικογένεια φέρεται να έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά κι εκεί να επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Χανιά.

Η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν ενημερωμένη για τις κινήσεις της οικογένειας. Η 52χρονη μαζί με τους γιους της εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της 17ης Μαρτίου από αστυνομικούς στο λιμάνι της Σούδας. Ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν τους προσέγγισαν και τους άφησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ με προορισμό το Ηράκλειο. Εκεί, όπως όλα δείχνουν, οι τρεις συγγενείς επρόκειτο να διοχετεύσουν προς πώληση την ηρωίνη.

Η σύλληψη στην Κρήτη

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ: Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε η οικογένεια, στο 113ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων-Ηρακλείου. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ δεν άργησαν να εντοπίσουν την ηρωίνη, την οποία είχαν αποκρύψει σε συγκεκριμένο σημείο. Εξάλλου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και μικροποσότητα κοκαϊνης που βρισκόταν σε ξεχωριστό μέρος από την ηρωίνη.

Έγκλειστος "εγκέφαλος"

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, πίσω από τη μεταφορά της ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη, βρισκόταν ένας 60χρονος ισοβίτης. Πρόκειται για Θεσσαλονικιό, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού κι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και «με πειθώ, φορτικότητα και συνεχείς προτροπές» έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να προβούν στη μεταφορά της ηρωίνης.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση επρόκειτο να καθίσουν σήμερα (12/1) στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η 52χρονη και οι γιοι της κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή και μεταφορά ηρωίνης και κοκαϊνης), σε βαθμό κακουργήματος.

Εξάλλου, ο 60χρονος βαρύνεται -επίσης σε βαθμό κακουργήματος- με την πράξη της ηθικής αυτουργίας στη διακίνηση των συγκατηγορούμενών του, κατά συρροή, αλλά και καθ' υποτροπή, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε υπόθεση  ναρκωτικών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News