default-image

Βενιζέλειο: Περιμένε 5 ώρες στα Επείγοντα και δεν εξετάστηκε

Κρήτη
Βενιζέλειο: Περιμένε 5 ώρες στα Επείγοντα και δεν εξετάστηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίστευτη «οδύσσεια» υποστηρίζουν ότι βίωσαν μητέρα και κόρη όταν η έφηβη χρειάστηκε να  απευθυνθεί στα επείγοντα του Βενιζελείου καθώς είχε πυρετό και έκανε εμετό. Ωστόσο φτάνοντας στο νοσοκομείο χρειάστηκε σύμφωνα με την καταγγελία να περιμένουν 5 ώρες, να ταλαιπωρηθούν και τελικά όπως υποστηρίζουν να αποχωρήσουν χωρίς να έχει εξεταστεί η κοπέλα αφού επικρατούσε το αδιαχώρητο!

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της έφηβης στο neakriti.gr «aπό τις 7.27 το απόγευμα πήγε η σύζυγος μου την κόρη μου στα επείγοντα γιατί έκανε εμετό πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας .Οι γιατροί την έστειλαν στην παιδιατρική και από εκεί παθολογική. Ζήτησα ένα θερμόμετρο και με τα «χίλια ζόρια» το έδωσαν .Το παιδί είχε πυρετό 39,3 και όταν ζήτησε αντιπυρετικό αρχικά μας είπαν ότι δεν έχουν. Όταν τους ενημερώσαμε πόσο πυρετό έχει, η απάντηση ήταν να περιμένει την σειρά της. Όση ώρα περίμενε η κόρη μου πέθαναν εκεί δύο ηλικιωμένοι .Αν αυτό είναι ωραίο θέαμα για παιδιά και εφήβους να χαιρόμαστε την (δωρεάν) υγεία μας".

5 ώρες αναμονής χωρίς να εξυπηρετηθούν!

Όπως αποδεικνύουν τα χαρτάκια προτεραιότητας που τους δόθηκαν ενώ έφτασαν στις 07.27μμ το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τις 12.32μμ τα ξημερώματα της Πέμπτης δεν είχαν εξυπηρετηθεί! Μάλιστα στο μέσο χρόνο αναμονής αναγράφεται η λέξη «άγνωστος».

Διοίκηση : Δεν ήταν επείγον περιστατικό

Στην απάντηση του ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου κ.Μοσχοβάκης σημείωσε «σύμφωνα με τα στοιχεία η ασθενής πέρασε από τη Διαλογή και χαρακτηρίστηκε με «άσπρη κάρτα» δηλαδή ως μη επείγον περιστατικό και χαμηλής βαρύτητας. Όπως με ενημέρωσαν η χθεσινή εφημερία ήταν από τις πιο δύσκολες των τελευταίων 12 μηνών γιατί επικρατούσε το αδιαχώρητο στα ΤΕΠ και υπήρχε αυξημένη προσέλευση».

Σε "δοκιμασία'' τα νοσοκομεία

Η απάντηση σίγουρα δεν έπεισε την οικογένεια που ταλαιπωρήθηκε και το κυριότερο αποχώρησε χωρίς διάγνωση και χωρίς να λάβει απαντήσεις για την αγωγή που πρέπει να λάβει το κορίτσι . Ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα στα νοσοκομεία με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού και την επέλαση της γρίπης που θέτει ήδη σε «δοκιμασία» ασθενείς και νοσηλευτικά ιδρύματα. Με 5 ώρες μέση αναμονή… μπορεί κανείς να φανταστεί το  μαρτύριο γιατρών και ασθενών.

Ρεπορτάζ :  Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News