default-image

Έπεσε σοβάς σχολείου πάνω σε πατέρα μαθήτριας!

Κρήτη
Έπεσε σοβάς σχολείου πάνω σε πατέρα μαθήτριας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που φοβούνταν εδώ και καιρό γονείς και μαθητές, τελικά έγινε. Όπως πάντα καταγγέλλει πατέρας μαθήτριας του 33ου δημοτικού σχολείου Δειλινών στο Ηράκλειο, έπεσε ένα κομμάτι σοβά του σχολείου στον ώμο  του και μάλιστα από μεγάλο ύψος , ενώ από θαύμα δεν ήταν δίπλα του παιδιά, στα κεφάλια των οποίων μπορεί ανά πάσα στιγμή να «προσγειωθούν» σοβάδες.  

Μετά το ατύχημα απομακρύνθηκαν και οι υπόλοιποι σοβάδες από την ταράτσα υπο το φόβο να υπάρξει νέο ατύχημα. Οι γονείς πάντως είχαν προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση για τον κίνδυνο και στο θέμα έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ το neakriti.gr.

O σοβάς που όπως καταγγέλλει ο πατέρας μαθήτριας έπεσε στο κεφάλι του

To σχολείο μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο καθώς οι σοβάδες σύμφωνα με τους γονείς αποτελούν κίνδυνο

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΒΡΕΧΕΙ" ΣΟΒΑΔΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μετά το ατύχημα απομάκρυναν τους υπόλοιπους σοβάδες από την ταράτσα

«Πρέπει να σκοτωθεί παιδί;»

Όπως σημείωσε ο κ.Κασωτάκης που είναι και αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του 33ου δημοτικού σχολείου «δεν ήταν απλά σοβάς αυτό που έπεσε στον ώμο μου αλλά και ένα κομμάτι μπετό, την ώρα που έκανα εργασίες στο σχολείο γιατί είμαι ελαιοχρωματιστής. Συνολικά ήταν βάρους μισού κιλού και έπεσε από ύψος 6 μέτρων. Σκεφτείτε να πέσει κάτι τέτοιο στο κεφάλι των παιδιών. Είχαμε προειδοποιήσει ότι με τις βροχές και τις καταιγίδες θα υπάρξει πρόβλημα .Δηλαδή πρέπει σκοτωθεί παιδί για να γίνει κάτι;».

"Μπαίνει νερό στις αίθουσες"

Μάλιστα η κατάσταση σύμφωνα με τους γονείς έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού καθημερινά πλέον είναι τα προβλήματα και το μάθημα γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες. Όπως συμπληρώνει ο κ.Κασωτάκης « καθημερινά τα παιδιά διαμαρτύρονται ότι τρέχει νερό από τους τοίχους. Στο δικό μας σχολείο η ταράτσα έχει μαζέψει λάσπη. Στο γυμνάσιο που βρίσκεται σε διπλανό κτίριο, οι ταράτσες είχαν τόνους νερού και τις άδειασα εγώ. Δεν έχει έρθει κανείς από το Δήμο για το θέμα».

Όπως ανάφερε ο σύλλογος γονέων του 33ου διέθεσε λεφτά για να διαμορφωθεί νέα καταπακτή για να υπάρχει πρόσβαση στην ταράτσα του σχολείου ενώ επιχειρεί να «μπαλώσει» τα προβλήματα καθώς όπως είχε αναφέρει η Δ/νση συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου τα προβλήματα του σχολείου υπάρχουν, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο είχαν περιγραφεί από τους γονείς.

Θα υπάρξει παρέμβαση

Το neakriti.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει εκ νέου με τη Δ/νση συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου ωστόσο δεν κατέστη εφικτό. Πάντως όπως σημείωσε ο αντίδημαρχος Παιδείας κ. Βλαχάκης ενημερώθηκε για το θέμα και την Παρασκευή η Δ/νση συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου θα κάνει αυτοψία στο χώρο. Ζήτησε ακόμη από τους γονείς να μην ανησυχούν καθώς θα υπάρξει παρέμβαση.  Ωστόσο διευκρίνισε πως το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητα της αντιδημαρχίας.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News