default-image

Γρ.Τάσσιος: Τουριστικά την υπεραξία της χώρας δεν την εισπράξαμε (Ηχητικό)

Κρήτη
Γρ.Τάσσιος: Τουριστικά την υπεραξία της χώρας δεν την εισπράξαμε (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο, όπως δείχνουν οι προκρατήσεις για φέτος.  Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από το ΣΕΤΕ τη διαφορά για τη νέα τουριστική περίοδο, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να κάνουν οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Ρωσία, οι οποίες θα σημειώσουν ικανοποιητική άνοδο. Επίσης, αύξηση των αφίξεων αναμένεται και από τις ΗΠΑ, ενώ θετικά εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι αγορές από Βρετανία,  Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Σκανδιναβία.

T ην πρώτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς μεσαίων αποστάσεων που συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής τις περισσότερες κρατήσεις από αυστριακούς τουρίστες για διακοπές το καλοκαίρι του 2017, καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα και με τα πρώτα στοιχεία κρατήσεων από τον Ιανουάριο που παρουσίασε η TUI Αυστρίας.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος των ξενοδόχων στη Χαλκιδική Γρηγόρης Τάσσιος , κάνοντας ένα βήμα παρακάτω και επισημαίνοντας ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ''εισπράξουμε'' την υπεραξία της χώρας.

''Παρά τα όποια βήματα η έλλειψη στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού είναι δεδομένη '' προσθέτει, ''οι τοποθετήσεις λάθος ανθρώπων σε καίριες θέσεις προβληματίζουν, οι υποδομές φρενάρουν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου''.

Στα πρώτα βήματα παραμένει και η συνεργασία με τον πρωτογενή τομέα καθώς οι όποιες προσπάθειες ξεκινούν από την αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News