default-image

Κρήτη: Από τους -14 "εκτοξεύτηκε" στους 14 βαθμούς

Κρήτη
Κρήτη: Από τους -14 "εκτοξεύτηκε" στους 14 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά το χιονιά που προκάλεσε προβλήματα και οδήγησε σε λευκή «πολιορκία», τις καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και το τσουχτερό κρύο στο νησί μας ,αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού. Οι νοτιάδες που πνέουν στο νησί οδήγησαν και σε άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ οι βροχές σε κάποιες περιοχές παραμένουν.

Μάλιστα σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε το μεσημέρι ήταν 16 βαθμοί στα Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

160C ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ

15 ΛΕΝΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

14  ΚΝΩΣΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

8  ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ

7  ΣΦΑΚΙΑ

3  ΣΑΜΑΡΙΑ

Όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο neakriti.gr την Τετάρτη καταγράφονται διάσπαρτες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Όπως αναφέρει ακόμη,  την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίες με νοτιοδυτικούς ανέμους 6-7 μποφόρ και την Παρασκευή ο καιρός θα έχει βελτιωθεί αισθητά με τον υδράργυρο μάλιστα να αγγίζει και τους 15 βαθμούς κελσίου κυρίως στη Νότια Κρήτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του meteo.gr

Πιθανότητα βροχών στο Ηράκλειο

Αίθριος ο καιρός στο Ηράκλειο την Τετάρτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους με ένταση έως  7 μποφόρ με εξασθένιση των ανέμων.

Την Πέμπτη 12/1 προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση έως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Νοτιάδες στο Ρέθυμνο

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για την Πέμπτη 12/1, προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παραμένει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αίθριος καιρός και άνεμοι στα Χανιά

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους προς ισχυρούς νότιους. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες επικρατούν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για την Πέμπτη 12/1 προβλέπεται ασθενής βροχόπτωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Συννεφιά στον Άγιο Νικόλαο

Στον Άγιο Νικόλαο επικρατεί σήμερα συννεφιά και νοτιάδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως και 14 βαθμούς Κελσίου. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων. Και την Πέμπτη ίδιο παραμένει το σκηνικό του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News