Ειδήσεις

Λευκή "πολιορκία","λαβωμένη" η Κρήτη από το χιονιά

Έντονη χιονόπτωση και σήμερα σε περιοχές της Κρήτης. Ο χιονιάς προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και σπασμένους αγωγούς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση στα ορεινά της Κρήτης με τους κατοίκους να ξυπνούν και πάλι μέσα σε ένα λευκό σκηνικό. Το χιόνι άρχισε να πέφτει όλο και πιο πυκνό στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου το μεσημέρι είχε ξεπεράσει σε ύψος ήδη το ένα μέτρο (στην κεντρική φωτογραφία).

Σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ.Στεφανάκη που μίλησε στο neakriti.gr  «τα εκχιονιστικά εργάζονται πυρετωδώς για να μείνουν oι δρόμοι ανοιχτοί ,αλλά το μεσημέρι ήταν έντονη η χιονόπτωση από την πλευρά του Αγίου Νικολάου. Έχουμε συνεχή επικοινωνία και με τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα ποιμνιοστάσια και είναι καλά στην υγεία τους».

Έσπασαν οι σωλήνες νερού στα Ανώγεια

Και στα Ανώγεια η λευκή «πολιορκία» συνεχίζεται με τα παιδιά να παραμένουν στα σπίτια καθώς τα σχολεία είναι κλειστά και τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζεσταθούν αφού το θερμόμετρο πέφτει κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με το δήμαρχο κ.Καλλέργη «οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και τα εκχιονιστικά δουλεύουν συνεχώς. Το χιόνι το μεσημέρι μέσα στην κωμόπολη έφτανε τα 50-60 εκατοστά. Λόγω της παγωνιάς έχουν καταγραφεί αρκετοί σπασμένοι σωλήνες ύδρευσης και οι δημότες κάνουν προσπάθειες να τους αποκαταστήσουν».

Επιστρατεύτηκε ερπυστριοφόρο στους κτηνοτρόφους

Και στα πιο ορεινά σημεία του δήμου Μινώα Πεδιάδος οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στα ποιμνιοστάσια και επιστρατεύτηκε ερπυστριοφόρο για να μπορέσουν να γίνουν οι μετακινήσεις. Σύμφωνα με το δήμαρχο κ.Καλογεράκη «ήδη έχουν καταγραφεί πολλές ζημιές στις καλλιέργειες σε Γαρίπα ,Θραψανό και άλλες περιοχές. Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί το μέγεθος της καταστροφής. Ωστόσο έχουμε ζημιές και στο δίκτυο ύδρευσης αφού συνολικά 150 οι αναφορές για σπάσιμο σωλήνων νερού».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΣΠΑΣΑΝ ΕΛΙΕΣ, ΠΑΓΩΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια