default-image

Κλειστά σχολεία την Τετάρτη- Πότε δικαιολογούνται οι απουσίες

Κρήτη
Κλειστά σχολεία την Τετάρτη- Πότε δικαιολογούνται οι απουσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, καθώς υφίστανται ακόμη προβλήματα με αποκλεισμούς περιοχών, αλλά και κλειστούς δρόμους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, είναι τα εξής:

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

Κλειστά θα παραμείνουν συγκεκριμένα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι:

Νηπιαγωγείο Βασιλειών, Νηπιαγωγείο Αγίου Βλάσση, Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα, Νηπιαγωγείο Προφήτη Ηλία, Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σύλλα, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία και Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία.

Τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί την Τετάρτη

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι  γονείς που ενδιαφέρονται για τους Παιδικούς Σταθμούς στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους προαναφερομένους, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την λειτουργία τους.

Δήμος Χερσονήσου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων στις παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά:

• Στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού: ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

• Στην Δημοτική Κοινότητα Επισκοπής: ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.

• Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου: το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου

• Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών: το Νηπιαγωγείο  Γωνιών

• Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας: το Νηπιαγωγείο  και  το Δημοτικό Ελαίας.

Δήμος Μαλεβιζίου

Έπειτα από σύσκεψη του Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ, το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού μετά από την εκτεταμένη χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή, κλειστά θα παραµείνουν αύριο Tετάρτη 11 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΠΑΛ στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου και Θραψανού.

Ενώ όπως διευκρίνίζει ο Δήμαρχος κ. Καλογεράκης: Σε συνεννόηση με τους Δ/ντες, δεν θα σημειωθούν απουσίες, μόνο για τα παιδιά που δεν θα μπορούν να μετακινηθούν.

Νομός Χανίων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, το Δημοτικό Σχολείο Έλους και το Νηπιαγωγείο Έλους, καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος Κισσάμου λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης που διατηρούνται στους δρόμους της περιοχής, είναι επικίνδυνη η πρόσβαση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζαρβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' βάθμιας και Β' βάθμιας) από τον πρώην δήμο Ιναχωρίου δεν υποχρεούνται να προσέλθουν και αύριο (Τετάρτη), στα σχολεία τους. Οι μαθητές αυτοί θα είναι δικαιολογημένοι από απουσίες.

Νομός Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνου:

Ανοίγουν αύριο τα περισσότερα σχολεία στο Δήμο Ρεθύμνης μετά την υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες και ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων.

Κλειστά λοιπόν θα είναι και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, μόνο τα σχολεία:

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ρουσοσπιτίου, Αρμένων Γωνιάς και Αργυρούπολης καθώς και τα Νηπιαγωγεία Κυριάννας και Γάλλου

Υπόλοιπο νομού Ρεθύμνου:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετά από σχετική εισήγηση του Διευθυντή Στάθη Κοντογιάννη, δε θα λειτουργήσουν:

-όλα τα σχολεία του Δήμου Ανωγείων

-όλα τα σχολεία του Δήμου Αμαρίου

-στο Δήμο Μυλοποτάμου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της ΔΕ Κουλούκουνα και συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των Ζωνιανών, των Λιβαδίων,της Αξού,της Καλύβου ,το δημοτικό σχολείο Αβδελλά, το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό του Αγίου Μάμα,το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Γαράζου και το δημοτικό και νηπιαγωγείο Απλαδιανών.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Ανώγεια, Γαράζο και Κράνα Μυλοποτάμου και Σύβριτο και Φουρφουρά Αμαρίου μετά τις νέες χιονοπτώσεις και εισήγηση του ΚΤΕΛ , όμως σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέα Ταξάκη, για τους μαθητές από ημιορεινές και ορεινές περιοχές οι απουσίες θα είναι δικαιολογημένες π.χ Μυριοκέφαλα και Αργυρούπολη.

Νομός Λασιθίου

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Έπειτα από επικοινωνία του neakriti.gr με το Δήμαρχο Οροπεδίο Λασιθίου, κ. Στεφανάκη, κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ:

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνεπώς μετά από απόφαση του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη, το Δημοτικό Σχολείο Έλους και το Νηπιαγωγείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη (11/1), λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης που διατηρούνται στους δρόμους της περιοχής αυτής.

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Α' Βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κυρίους Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζαρβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' Βάθμιας και Β 'Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου δεν θα προσέλθουν και αύριο (Τετάρτη), στα σχολεία που πηγαίνουν. Οι μαθητές αυτοί θα είναι δικαιολογημένοι από απουσίες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News