Ειδήσεις

Κίνδυνος: Καταρρέει χωμάτινος όγκος στο Ηράκλειο (photos)

Δεν πρόκειται για  βομβαρδισμένο τοπίο αλλά για μια γειτονιά στο Ηράκλειο, όπου ένα μεγάλο τμήμα χώματος κατέρρευσε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς.

Το επίμαχο τμήμα που κλείστηκε με κορδέλα βρίσκεται επί της οδού Παυλάκη, πλησίον της Πλατείας Σινάνη.

Τους φόβους για τα ίδια τους τα σπίτια, λόγω της κατάρρευσης τμήματος του επίμαχου υψώματος, εξέφρασαν στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, κάτοικοι της περιοχής.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, η αρχή του κακού ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν μάζα του εδάφους άρχισε σιγά σιγά να υποχωρεί υπό καλές καιρικές συνθήκες. Φαινόμενο που εντείνεται όσο αγριεύει το σκηνικό του καιρού.

Πρόκειται μάλιστα για ένα φαινόμενο που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά,  όπως ισχυρίζονται δημότες οι οποίοι έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου αλλά και τον Εισαγγελέα.

Παράλληλα, οι κάτοικοι εκφράζουν την απογοήτευση τους για την αδιαφορία όπως τονίζουν της δημοτικής αρχής να δώσει λύση στο όλο πρόβλημα εδώ και 8 μήνες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκο Φακουρέλη, «Συνεργεία της ΔΕΥΑΗ έσπευσαν αρκετές φορές  στο επίμαχο σημείο, παραλαμβάνοντας δείγματα νερού, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σε σχέση με τα υπόγεια νερά ενώ φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαρροής νερού από τη ΔΕΥΑΗ.  Παρακολουθούμε το φαινόμενο και συνεχίζουμε τις έρευνες».

Οι κάτοικοι πάντως είναι πυρ και μανία καθώς ο κίνδυνος για τα ίδια τους τα σπίτια είναι όπως λένε υπαρκτός, με τους ίδιους να απευθύνουν για μια ακόμη φορά έκκληση στους αρμόδιους για την εξεύρεση λύσης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια