Ειδήσεις

Καθηλώθηκαν αεροσκάφη, ακινητοποιήθηκαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Το χιόνι σταμάτησε να πέφτει στο μεγαλύτερο μέρος των Χανίων και του Ρεθύμνου, όμως άρχισαν να πέφτουν τα προβλήματα σωρηδόν. Σε απίστευτη ταλαιπωρία για μισό εκατοστό πάγου μπήκαν οι επιβάτες των πτήσεων από και προς Χανιά από χθες το απόγευμα και μέχρι να λιώσει ο πάγος. Δρομολόγια των ΚΤΕΛ αναβάλλονται και θα κρατήσουν και αύριο κλειστά τα σχολεία του Ρεθύμνου στο σύνολό τους, όπως και κάποια των Χανίων, ενώ απόψε και μέχρι το πρωί θα σχηματιστεί ξανά παγετός.Αγανακτισμένοι οι επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο των Χανίων περίμεναν το πρωί να λιώσει ο πάγος για να αναχωρήσουν τα αεροπλάνα. Από χθες το απόγευμα και μετά ακυρώθηκαν 3 περίπου πτήσεις ανά εταιρεία. Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στα Χανιά και κλήθηκαν να ξυπνήσουν στις 4 το πρωί για να αναχωρήσουν τελικά μετά τις 9μιση το πρωί.


Μισό εκατοστό πάγου κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ το 2004 είχε παραμείνει κλειστό επί τρία 24ωρα!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΘΗΛΩΘΗΚΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Μετά την εντυπωσιακή χιονόστρωση στο Ρέθυμνο, ήρθε η σειρά του παγετού που προκάλεσε δυσκολίες σε όλων των ειδών τις μετακινήσεις. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνονταν μέχρι το πρωί η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και χθες και επί του ΒΟΑΚ. Ακόμα και μέσα στην πόλη έπρεπε να απομακρυνθεί ο πάγος και χρειαζόταν προσοχή το πρωί λόγω ολισθηρότητας, ενώ συνιστάται τουλάχιστον μέχρι αύριο περιορισμός των μετακινήσεων.


Το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών εκχιονιστικών μηχανημάτων βγήκαν στους δρόμους του νομού Ρεθύμνου. Υπήρξε σχεδιασμός για μεταφορά νεφροπαθών οι οποίοι όμως παρέμειναν τελικά στις εστίες τους, όμως τώρα μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, επειδή απόψε θα συνεχιστεί η χιονόπτωση από τα 500 μ. υψόμετρο και άνω, θα σχηματιστεί παγετός, ενώ στα πεδινά θα είναι έντονες οι βροχοπτώσεις.

Εδώ και πάνω από 24 ώρες έχουν χάσει τον ύπνο τους οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας, αρχής γενομένης με τον απεγκλωβισμό αυτοκινήτων που αναχωρούσαν χθες στις 4 τα ξημερώματα από κοινωνική εκδήλωση στην Πατσό Αμαρίου, ενώ σήμερα χρειάστηκε η διάνοιξη του δρόμου προς Αξό, όπου 50 επισκέπτες της περιοχής δεν μπορούσαν να αναχωρήσουν.Και αύριο το σύνολο των σχολείων στο Ρέθυμνο θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.


Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια