Ειδήσεις

Πάγωσαν μέχρι και οι... κληματαριές από το ψύχος

Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε την Κρήτη παγωμένη και σε ένα μεγάλο μέρος της κατάλευκη.

Πάγωσαν μέχρι και οι κληματαριές στη Μεγάλη Βρύση. Το ξημέρωμα της Δευτέρας βρήκε την Κρήτη παγωμένη και σε ένα μεγάλο μέρος της κατάλευκη με την θερμοκρασία να φλερτάρει με το μηδέν ενώ παγίδες κρύβουν οι δρόμοι σε επαρχιακά και εθνικά δίκτυα της Κρήτης εξαιτίας του παγετού αφού σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πίστα για πατινάζ.

Το χιόνι που έπεσε χθες Κυριακή κάλυψε με το πέπλο του όχι μόνο ορεινές αλλά και ημιορεινές και πεδινές περιοχές ενώ μετά από πολλά χρόνια χιόνι έπεσε και μέσα στα αστικά κέντρα φθάνοντας μέχρι και τα λιμάνια.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες

Εξασθενούν σταδιακά τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων στην Κρήτη, την ίδια στιγμή όμως αναμένεται να σημειωθούν έντονα φαινόμενα παγετού σε όλο το νησί. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κυρίως στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα για την Δευτέρα αναμένεται να διατηρηθούν λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης.

Την ίδια ώρα που εκδηλώνονται αυτά τα έντονα φαινόμενα στην Κρήτη ένα νέο Βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στις ακτές της Αφρικής, το οποίο αναμένεται να μετακινηθεί από την Δευτέρα το απόγευμα προς την Κρήτη προκαλώντας πιθανά σημαντικές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νησί. Νεότερα για το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα έχουμε από τη  Δευτέρα.

Σχόλια