Ειδήσεις

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και ποια θα ανοίξουν

Διαβάστε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου και ποια θα ανοίξουν και λειτουργήσουν κανονικά.

Μπορεί η κακοκαιρία να παρουσιάζει προς το παρόν εν μέρει ύφεση, ωστόσο σε κάποιες περιοχές, ιδίως στα ορεινά της Κρήτης, υφίστανται ακόμη προβλήματα με αποκλεισμούς και κλειστούς δρόμους με αποτέλεσμα, κυρίως οι δήμαρχοι των ορεινών δήμων να αποφασίζουν να παραμείνουν κλειστά  και αύριο συγκεκριμένα σχολεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

Νομός Ηρακλείου

Στο δήμο Ηρακλείου , κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις εξής περιοχές:  Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση. Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παιδικοί σταθμοί

Στο Ηράκλειο οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά όσοι βρίσκονται εντός της πόλης .

Σύμφωνα με το ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΚΛΕΙΣΤΟΙ λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών θα παραμείνουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές. Για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των παιδικών σταθμών στις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Χερσονήσου

Θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου :

•      Στην Δημοτική Κοινότητα  Μοχού,  ο Παιδικός Σταθμός,  το Νηπιαγωγείο,  το Δημοτικό,  το Γυμνάσιο    και το Λύκειο Μοχού.

•      Στην  Τοπική Κοινότητα Επισκοπής,  ο Παιδικός Σταθμός,  το Νηπιαγωγείο,  το Δημοτικό,  το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επισκοπής.

•      Στη Δημοτική Κοινότητα Ανώπολης το Νηπιαγωγείο Ανώπολης.

•      Στη Δημοτική Κοινότητα Γουβών, το Νηπιαγωγείο Άνω Γουβών (Σκοτεινό).

•      Στην Τοπική Κοινότητα Σγουροκεφαλίου, το Δημοτικό Σχολείο Σγουροκεφαλίου

•      Στην Τοπική Κοινότητα Γωνιών, το Νηπιαγωγείο Γωνιών

•      Στην Τοπική Κοινότητα Ελαίας το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ελαίας.

Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο δήμο Αρχανών- Αστερουσίων καθώς μετά τη χιονόπτωση επικρατεί κύρο και παγετός . Παράλληλα δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι παδικοί σταθμοί του δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου που βρίσκονται στην Τύλισο, στον Κρουσώνα, στο Μάραθος και στη Ροδιά θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί, ότι όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της περιοχής, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Γόρτυνας θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Βιάννο όπως ανακοινώθηκε θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νομός Χανίων

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη, το Δημοτικό Σχολείο Έλους και το Νηπιαγωγείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη (10/1) λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης στους δρόμους της περιοχής αυτής. 

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Α' Βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κυρίους Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζαρβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' Βάθμιας και Β 'Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και από το Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου δεν θα προσέλθουν αύριο, στα σχολεία που πηγαίνουν και θα είναι ανοιχτά την Τρίτη (10/1). Οι μαθητές αυτοί θα είναι δικαιολογημένοι από απουσίες

Στο δήμο Αποκορώνου αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) από το δήμαρχο την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Νομός Λασιθίου

Έπειτα από επικοινωνία του neakriti.gr με το Δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Στεφανάκη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου, κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη όλα τα σχολεία των Αρμένων και της Ζήρου.

Αναμένονται ανακοινώσεις στη διάρκεια της ημέρας και από τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές του νησιού.

Νομός Ρεθύμνου

Στο νομό Ρεθύμνου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας θα μείνουν και αύριο κλειστά ενώ οι δημοτικοι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά. Κλειστό θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη κ.Λιονή.

Σχόλια