default-image

Πολικό ψύχος παραλύει και την Τουρκία

Κόσμος
Πολικό ψύχος παραλύει και την Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πολικό ψύχος και οι έντονες χιονοπτώσεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Τουρκίας, αλλά και στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, σε όλη τη χώρα.

Σήμερα έχουν ήδη ακυρωθεί περισσότερες από 350 πτήσεις, από τα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, ενώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 950 πτήσεις συνολικά.

Οι διελεύσεις από τον Βόσπορο διακόπηκαν και στις δύο κατευθύνσεις, ένω έχουν ακυρωθεί και όλα τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στον Βόσπορο. Επίσης ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια των καταμαράν στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Περισσότερα από 1000 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Τα 795 από αυτά είναι στην επαρχία της Σεβάστειας. Πριν από λίγο έκλεισε ο δρόμος που ενώνει τα Δαρδανέλια με την Προύσα και το Μπαλίκεσιρ. Σε 36 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη, έκλεισαν προληπτικά σχολεία.

Το ύψος του χιονιού στην Κωνσταντινούπολη σε ορισμένες συνοικίες στα δυτικά προάστια της πόλης έχει ξεπεράσει το 1,22μ. , στο κέντρο της πόλης τους 25 πόντους και στα ασιατικά προάστια τους 15 πόντους. Οι Αρχές με τεράστιες προσπάθειες κρατούν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες.

Η μετεωρολογική υπήρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News