default-image

Κρήτη: Πάγωσαν οι βρύσες και κόπηκε 30 ώρες το ρεύμα

Κρήτη
Κρήτη: Πάγωσαν οι βρύσες και κόπηκε 30 ώρες το ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνα δρόμου καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αποκαταστήσουν προβλήματα που δεν σχετίζονται μόνο με τους δρόμους και τις παγίδες που κρύβει το ολισθηρό οδόστρωμα, εξαιτίας του παγετού.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και σε ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Το νερό σταμάτησε να "τρέχει" και οι βρύσες "πάγωσαν" σε πολλά χωριά ενώ και το ρεύμα έχει διακοπεί.

30 ώρες χωρίς νερό και ρεύμα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Αϊμονα του δήμου Μυλοποτάμου οι οποίοι παρά το ψύχος και με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο, δεν έχουν εδώ και πάνω 30 ώρες ηλεκτρικό ρεύμα! Ωστόσο οι διακοπές οδήγησαν και σε αλυσιδωτά προβλήματα αφού όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, οι διακοπές ρεύματος είχαν ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι γεωτρήσεις και έτσι έμειναν και χωρίς νερό.

Όπως αναφέρει κάτοικος του χωριού στο neakriti.gr « δεν φτάνει που επικρατεί κρύο τώρα δεν έχουμε και θέρμανση καθώς υπάρχουν κάποιες οικογένειες στο χωριό που δεν είχαν τζάκι και ξυλόσομπες, αλλά μόνο καλοριφέρ. Μάλιστα πολλοί έχουν προμηθευτεί πλέον γεννήτριες αφού από τις γιορτές ,κατά τακτά χρονικά διαστήματα δεν έχουμε ρεύμα».

Σε απόγνωση κάτοικοι στην Αγία Αικατερίνη

Χαρακτηριστική και η περίπτωση στην Αγία Αικατερίνη Ηρακλείου αλλά  στις Άνω Αρχάνες όπου όπως ανέφερε στο neakriti.gr κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής για περισσότερες από 12 ώρες έχουν μείνει χωρίς νερό και δίχως ρεύμα.

"Είμαστε απελπισμένοι και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Υπάρχουν ηλικιωμένοι εδώ που κινδυνεύουν αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Έχουν παγώσει τα πάντα , υπάρχει πολύ κρύο και δεν μπορούμε να ζούμε σε τέτοιες καταστάσεις," αναφέρει χαρακτηριστικά η δημότης .

Επίσης προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση έχουν αναφερθεί και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και κυρίως στα ορεινά του νησιού όπως σε Καμάρες, Βορίζια και χωριά της Πάνω Ριζας.

Προβλήματα στο Σκαλάνι

Επίσης στο Σκαλάνι, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα για παραπάνω από 24 ώρες με τους κατοίκους να απευθύνουν εκκληση στη  ΔΕΗ να δει την περιπτώση τους καθώς το κρύο είναι τσουχτερό και δυσκολευόνται άνθρωποι κυρίως των ευπαθών ομάδων.  

Να σημειωθεί ωστόσο ότι το πρόβλημα ήταν πιο έντονο κατά την διάρκεια της Κυριακής αφου δεκάδες νοικοκυριά βρέθηκαν στο σκοτάδι και πέρασαν μία άκρως παγωμένη μέρα και νύχτα όπως για παράδειγμα στο Μελιδώνι Ρεθύμνου, στην Ελιά Πεδιάδος, στον Προφήτη Ηλία του νομού Ηρακλείου αλλά και στου Κοκκινι Χάνι.

Πάγωσαν οι βρύσες

Στο Καστέλλι Πεδιάδος πάγωσαν οι βρύσες , οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί ,η πρόσβαση σε υγιειονομικούς χώρους είναι δύσκολη.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News