default-image

ΝΔ, δεύτερος κύκλος Πολιτικής Ακαδημίας

Κρήτη
ΝΔ, δεύτερος κύκλος Πολιτικής Ακαδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία τον πρώτο κύκλο του προγράμματος επιμόρφωσης του στελεχιακού δυναμικού, οπότε η δράση συνεχίζεται στην Κρήτη και το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου.

Η Πολιτική Ακαδημία είναι ένα "στοίχημα" της νέας ηγεσίας του κόμματος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ειδικότερα του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο ανθρώπινο δυναμικό και να δώσουν τα εφόδια στο υφιστάμενο για να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στην καθημερινή τριβή του με τον κόσμο και στις "μάχες" με τους αντιπάλους της ΝΔ.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση: «Η μεγάλη επιτυχία της καινοτόμου δράσης επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Ν.Δ. και η απήχηση των πρώτων κύκλων του προγράμματος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Ν.Δ., που διεξήχθησαν στην Αθήνα στις 12-13 και 19-20 Νοεμβρίου 2016 και στο Ηράκλειο Κρήτης στις 2-4 Δεκεμβρίου 2016, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων κύκλων του προγράμματος σε όλη τη χώρα.

Σε συνέχεια της μεγάλης κι ενθουσιώδους ζήτησης από τα Κρητικά στελέχη της Ν.Δ., ο 2ος κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών έρχεται στο Ηράκλειο το σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2017.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον, και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του γραμματέα Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από την επιτυχία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών. Η απήχηση, η ικανοποίηση και η ζήτηση και άλλων κύκλων του προγράμματος στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ήδη υλοποιούμε το 2ο κύκλο και οργανώνουμε τους αμέσως επόμενους κύκλους.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση των στελεχών μας. Η Ν.Δ., ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής, λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού, ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας.

Η "Συμφωνία Αλήθειας" με όλους του πολίτες, που εξήγγειλε ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, έθεσε νέες βάσεις στη σχέση μεταξύ κόμματος και κοινωνίας».

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο της Στρατηγικής και της Επικοινωνίας. Το σχέδιο προγράμματος της Ακαδημίας για το Σάββατο 14/01/2017 και την Κυριακή 15/01/2017 έχει ως εξής:

- "Ιδεολογία και ηγεσία": Συγκριτική παρουσίαση των καταστατικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας για τον πολίτη, την Πολιτεία και την κοινωνία. Εισηγητής: Κώστας Λάβδας, καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και πρ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Ηγεσία, ηγετικός ρόλος και λήψη αποφάσεων"

Εισηγητής: Στέλιος Χιωτάκης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Φιλελευθερισμός - Νεοφιλελευθερισμός - Κοινωνικός φιλελευθερισμός"

Εισηγητής: Χάρης Λυδάκης, παθολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, προϊστάμενος-διευθυντής Β' Παθολογικής Κλινικής και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

- "Παιδεία και Εργασία - Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έρευνα και απασχόληση πτυχιούχων"

Εισηγητής: Οδυσσέας Ζώρας, καθηγητής Ιατρικής Σχολής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Directors) της European Society of Surgical Oncology (ESSO), πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Ανεργία, νεανική ανεργία και πολιτική απασχόλησης"

Εισηγητής: Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη - Κοινωνική επιχειρηματικότητα και περιφερειακή ανάπτυξη"

Εισηγητής: Βαγγέλης Ταλιούρης, δρ. Πολιτικής Επιστήμης.

- "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Νέες δυνατότητες για πολυδιάστατη ανάπτυξη"

Εισηγητής: Κώστας Στεφανίδης, καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης και πρ. διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.

- "Ελληνική εξωτερική πολιτική - Εθνικά θέματα: Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προσφυγικό"

Εισηγητής: Δημήτρης Ξενάκης, αν. καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Εθνική στρατηγική και ασφάλεια"

Εισηγητής: Κώστας Λάβδας, καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- "Νησιωτικότητα, οικονομία και ανάπτυξη: Από τη μεγάλη δημοσιονομική κρίση στο δρόμο της ανάπτυξης"

Εισηγητής: Μηνάς Παπαδάκης, οικονομολόγος-επιχειρηματίας.

- "Έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη"

Εισηγητής: Σπύρος Αναστασιάδης, καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και LASER του ΙΤΕ.

- "Υγεία, περιβάλλον και αγροτικός τομέας: Περιβάλλον και αγροτική ανάπτυξη"

Εισηγητής: Θρασύβουλος Μανιός, καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Κρήτης.

- "Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική Επικοινωνία: Πολιτική-Κοινωνική Έρευνα, Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική Επικοινωνία"

Εισηγητές: Γιώργος Παπαδάκης, δημοσιογράφος και Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News