Ειδήσεις

Δίπλωσαν νταλίκες και λεωφορείο εξαιτίας του παγετού

Ο παγετός στους δρόμους έχει προκαλέσει ατυχήματα αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πίστες για πατινάζ.

Ο παγετός στους δρόμους έχει προκαλέσει ατυχήματα από το πρωί της Δευτέρας αφού οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πίστες για πατινάζ.

Στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον κόμβο της Καλλιθέας προς το Σκαλάνι επικράτησε  κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν μία νταλίκα δίπλωσε με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου και να μην μπορεί να διεξαχθεί η κυκλοφορία τουλάχιστον από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σημείο και η τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ δόθηκε εντολή να σπεύσει όχημα του γερανού για να απομακρύνει το βαρύ όχημα από το δρόμο .

Επίσης ένα χιλιόμετρο παραπάνω, προς τον κόμβο Σκαλάνιου, σύμφωνα με τις πληροφορίες την ίδια κατάληξη είχε μία ακόμη νταλίκα με αποτέλεσμα να  προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή και παράλληλα  δόθηκαν οδηγίες προς τους οδηγούς να κινούνται και προς άλλες κατευθύνσεις όπως για παράδειγμα προς τα Σπήλια αφού ο δρόμος για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστός και από τα δύο ρεύματα.

Νωρίτερα κοντά στις αρχαιότητες της Κνωσού την ίδια τύχη είχε και ένα λεωφορείο που δίπλωσε και εκείνο  με αποτέλεσμα οι οδηγοί να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία  με οδηγούς να επιλέγουν ακόμη να κάνουν  επιτόπια στροφή παίρνοντας το δρόμο προς τα Σπήλια.

Ενώ και στην εθνική οδό Ηρακλείου- Αγίου Νικολάου, το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον κόμβο της Αλικαρνασσού και στο οποίο κόλλησε μέχρι και το ασθενοφόρο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και οι οδηγοί να κάνουν αρκετή υπομονή για να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης εξαιτίας του παγετού ακινητοποιήθηκαν αρκετά οχήματα εντός και εκτός πόλεων όπως για παράδείγμα εντός των τειχών του Ηρακλείου σε Γιόφυρο και Παπαναστασίου. Στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο  ύψος της Αγίας Βαρβάρας παρέμειναν για αρκετή ώρα  καθηλωμένα αρκετά οχήματα ενώ ανάλογη εικόνα σε Βιάννο και Αρκαλοχώρι.

Οι οδηγοί πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και υπομονή καθώς ο κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος είναι ιδιαιτέρως σοβαρός.  

Τελικά γύρω στις 10 το πρωί η κυκλοφορία στα περισσότερα σημεία αποκαταστάθηκε με τις νταλίκες και το λεωφορείο να μεταφέρονται στην άκρη του δρόμου ενώ σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στην Αγία Βαρβάρα όπου υπάρχει πολύ παγετός και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια